Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  (Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Vitamin” din Criuleni

(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Vitamin” din Criuleni imprimare

02.02.2016  

Vitalitate, inspirație, toleranță, alegere, mesaj, individualitate, nelimitare – aceasta înseamnă „VITAMIN”, denumirea Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor din Criuleni. Aici adolescenții învață despre obiceiurile frumoase de viață.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Fiecare ușă a Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Vitamin” din Criuleni are semafor. Dacă este culoarea roșie, înțelegi că nu poți intra în cabinet, deoarece acolo este un adolescent sau părintele acestuia care a venit după sfaturile unui specialist. Când specialistul indică pe ușă fața unui omuleț care zâmbește, puteți deja intra pentru consultație. Astfel este asigurată intimitatea fiecărui tânăr și nimeni nu poate deranja.

CSPT Vitamin

CSPT Vitamin

„Mulți tineri au nevoie de ajutorul nostru și de motivație. Noi, voluntarii putem să-i ajutăm să-și îndeplinească un vis, să treacă de obstacolele care-i intimidează”, spun voluntarii CSPT „Vitamin”.

CSPT Vitamin

„Fiecare copil este o individualitate și trebuie să-i fie respectate dorințele, necesitățile și intimitatea lui. Noi facem adunări cu părinții și le spunem despre aceste lucruri, iar tinerilor le zicem că părinții sunt pentru ca să ne educe pe noi și noi să-i educăm pe ei”, afirmă Alexandra Iacub-Culava, șefa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Vitamin”, Criuleni într-un interviul realizat de TV Moldova 1.

CSPT Vitamin

„Îmi place să simplific lucrurile. Când vorbesc cu cineva despre intimitate, îl rog să-și imagineze că în jurul lui este un gărducian și doar el este stăpân. Îi zic să-i permită omului să se apropie de gărducian atât cât consideră el că îi este convinabil”, zice Vera Moiseev, psiholog CSPT „Vitamin”.

Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Vitamin” din Criuleni a fost inaugurat pe 3 septembrie 2005.

Acest reportaj a fost realizat în cadrul emisiunii UȘA, TV Moldova 1.

CSPT Criuleni CSPT Criuleni CSPT Criuleni CSPT Criuleni CSPT Criuleni CSPT Criuleni
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.