Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  (Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „ATIS” din Bălți

(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „ATIS” din Bălți imprimare

25.02.2016  

De 10 ani la Bălți, la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „ATIS”, specialiștii și voluntarii luptă cu problema consumului de alcool și droguri în rândul adolescenților. Ei fac ore informative în instituțiile de învățământ și să străduie să cultive în tineri obiceiuri frumoase, demne de urmat.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „ATIS” din Bălți este adolescent. Și-a început activitatea acum 10 ani. Specialiștii muncesc zilnic cu tinerii, pentru ca ei să adopte un mod de viață corect, sănătos, fără consum de substanțe narcotice și alcool. A obține încrederea adolescenților înscriși în gașca celor care se droghează presupune multă atenție și grijă.

ATIS

Voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți și Tinerii pentru Dreptul la Viață au felicitat de Dragobete tinerii din municipiul Bălți, aducându-le mesajele „Iubește protejat!” și „Sănătatea are prioritate”.

„Din păcate, consumul drogurilor în rândul tinerilor este în creștere, fiindcă sunt ușor de găsit. Alcool, țigara pot fi un început vicios, care duc la distrugeri de vieți”, zice Lina OSOIANU, șef CSPT „ATIS”.

Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor sunt un colac de salvare pentru adolescenți și părinții acestora. Doar cu ajutorul specialiștilor, ei pot să treacă peste comportamente și obiceiurile destrugătoare.

ATIS

ATIS

Pe 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, elevii Liceului Teoretic „D. Cantemir” împreună cu specialiștii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Atis”, Bălți și Tinerii pentru Dreptul la Viață au discutat despre comunicarea eficientă și nonviolentă.

„La moment avem un adolescent care consumă droguri și obișnuiește să meargă la jocuri de noroc, este o problemă dublă. De trei luni, tânărul frecventează consiliere la psiholog. Îl ajutăm să conștientizeze și să-și schimbe comportamentul”, zice Tatiana SPÂNU, psiholog CSPT „ATIS”.

Atis

Activități cu echipa de voluntari.

ATIS

ATIS

Atelierul de lucru în elaborarea Ghidului de prevenire a consumului de sustanțe psihoactive în rândul adolescenților pentru instituțiile de învățământ. Acest ghid a fost elaborat de specialiștii CSPT „ATIS”, ONG „Elpis” și psihologi școlari. Atelierul a contribuit la evaluarea, completarea și eficientizarea Ghidului.

Acest reportaj a fost realizat în cadrul emisiunii UȘA, TV Moldova 1.

CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS CSPT ATIS
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.