Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  (Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei

(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei imprimare

01.03.2016  

Palma sau cuvântul, care prevalează în familiile voastre!? Reprezentanții Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei au ieșit cu toții în aceste zile la un flash mob, pentru a atrage atenția asupra problemei majore: Violența în familiile cu adolescenți.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Mulți părinți din Moldova încă mai cred că violența fizică e necesară și trebuie aplicată asupra copiilor, iar specialiștii și voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor din Orhei se străduie și muncesc pentru a distruge acest mit. Ei cred că totul se poate de rezolvat prin discuții și pe cale pașnică.

„Pentru societatea noastră este „la modă” să utilizeze violența fizică. Noi am reprezentat-o pe aceasta pe câteva machete sub formă de palme, după care am rugat publicul să folosească altceva în loc de violență, adică să ofere alternative educative în diferite situații. Până la urmă, părinții trebuie să conștientizeze faptul că ei sunt în aceeași barcă cu copiii, trebuie să formeze o echipă, doar toți împreună pot realiza un climat familial prietenos, armonios și o comunicare eficientă, astfel să diminuieze tehnicile negative. Violența nu educă, dar naște altă violență”, zice Svetlana TARAS, șefa CSPT Orhei.

CSPT Orhei

CSPT Orhei

Victoria COBZA, voluntarul CSPT Orhei, crede că violența asupra unui adolescent poate fi înlocuită cu o discuție, și că părintele trebuie să înțeleagă adolescentul, dar să nu ridice mâna pentru a-l lovi.

CSPT Orhei

Violența verbală sau emoțională poate influența la fel de negativ, în special caracterul unui copil sau adolescent.

CSPT Orhei

Acest reportaj a fost realizat în cadrul emisiunii UȘA, TV Moldova 1.

Foto: arhivă peronală

CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei CSPT Orhei
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.