Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  (Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Armonia” din Rezina

(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Armonia” din Rezina imprimare

11.03.2016  

Specialiștii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Armonia” din Rezina, discută des cu adolescenții despre influența negativă a grupului de prieteni și consecințele acesteia. Iar voluntarii Centrului optează pentru o viață armonioasă și productivă.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Centrul de Sănătate Prietenos „Armonia” din Rezina este tânăr, are doi ani, iar recent aici a fost schimbat coordonatorul. Despre gașcă și influențele acesteia se discută la școală și în cadrul diverselor seminare. 

„Părinții trebuie să aibă o discuție sinceră cu adolescentul lor, copilul să simtă încredere și să i se poată adresa în orice moment. Părinții mai trebuie să-i explice că nu tot ceea ce i se propune la școală sau în gașcă este binevenit, iar copilul trebuie să cunoscă, să aleagă și să se învețe a spune „NU” la propunerile negative din partea unor semeni”, povestește Ana ATAMANENCO, șefa Centrului de Sănătate Prietenos „Armonia” din Rezina.

CSPT Rezina

Voluntarii au cel mai mare aport la crearea unor relații bune în grupul de semeni, aplanând multe dintre conflictele apărute.

CSPT Rezina

„M-au determinat să vin aici prietenii mei, care uneori au fost influențati negativ. Li s-au propus să fumeze, să consume alcool, droguri, lucruri care nu sunt compatibile cu ființa umană”, zice Petru GROSU, voluntar la Centrul de Sănătate Prietenos „Armonia” din Rezina.

CSPT Rezina

Adresarea la specialiștii CSPT ar trebuie să devină o lege pentru tineri, întrucât aceștea nu sunt părinții de care ar putea să se rușineze, ci altfel de prieteni, mai maturi. 

Acest reportaj a fost realizat în cadrul emisiunii UȘA, TV Moldova 1.

CSPT Rezina CSPT Rezina CSPT Rezina CSPT Rezina
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.