Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Călătorii virtuale din propria locuință: de la Grădina Zoologică din San Diego până la explorarea spațială cu NASA

Călătorii virtuale din propria locuință: de la Grădina Zoologică din San Diego până la explorarea spațială cu NASA imprimare

26.03.2020  

Pandemia la nivel mondial a făcut ca sute de muzee, săli de concerte, grădini zoologice și alte spații pentru manifestații culturale să se închidă. Specialiștii ne îndeamnă să păstrăm distanța socială, însă noi o putem face într-un mod pozitiv, cu activități interesante, care să ne mențină starea de bine.

Astfel, mai multe instituții culturale din întreaga lume încurajează oamenii să rămână curioși și ocupați, oferindu-le tururi virtuale, expoziții online, video și concerte transmise în regim live.

Vedeți mai jos cum puteți să vă bucurați de un tur virtual la Disneyland sau la Opera Metropolitană din New York.

Admiră apusul soarelui de pe Faleza Moher din Irlanda

Puteți face un tur virtual al celebrului reper geologic irlandez pe site-ul Cliffs of Moher.

Parcurge o călătorie prin unul dintre cele cinci parcuri naționale, incluzând pădurea pitorească din Hawai'i Volcanoes National Park

Google Arts&Culture  include un program numit „Lumile ascunse ale parcurilor naționale” în parteneriat cu Serviciile Parcurilor Naționale.

Expoziția digitală cuprinde cinci parcuri naționale, inclusiv Parcul Național Hawai'i Volcanoes, Parcul Național Caverns Carlsbad din New Mexico, Parcul Național Bryce Canyon din Utah, Parcul Național  Kenai Fjords din Alaska și Parcul Național Dry Tortugas din Florida.

Faimoasa Operă Metropolitană din New York transmite live concertele

Renumita Teatru de Operă pune la dispoziția publicului reprezentațiile artiștilor, începând cu ora 19:30 (ora locală în New York). Reprezentațiile video sunt active pe site-ul Met Opera pentru 20 de ore de la transmisia de noapte.

Disney World și Disneyland sunt deocamdată închise, dar fanii le pot vizita virtual

Fanii care visează o zi petrecută în parcurile tematice Disney se pot bucura de o călătorie prin Regatul Magic sau în Studiourile Hollywood.  

Acvariul din Golful Monterey, California, transmite live imagini cu pinguini, vidre de mare, meduze și alte creaturi acvatice

Iubitorii de animale pot urmări live pinguinii, meduze, vidre de mare și alte creaturi în habitatul lor natural.

Călătorie la Taj Mahal

Google Arts&Culture  are vederi cristaline spre Taj Mahal din New Delhi, India, precum și alte câteva locuri de renume din întreaga lume.

Grădina zoologică din San Diego prezintă videoclipuri în direct, cât și arhivate cu panda, urși polari, girafe și alte animale exotice

Grădina zoologică din California difuzează video înregistrate și fluxuri video în direct care prezintă animale precum: koala, maimuțe, panda, pinguini și alte creaturi care oferă ore întregi de divertisment și fascinație.

Aplicația mobilă gratuită de la NASA permite pasionaților de spațiu să preia virtual controlul misiunii

Aplicația gratuită a NASA din Houston permite oamenilor să exploreze  realitatea virtuală, să facă selfie-uri cu astronauți și să-i urmeze printr-un tur audio al centrului  educațional.Sursa foto: Insider.com

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.