Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Zina Onofraș, tânăra care pictează stațiile auto din Călărași: „Orice vis devine realitate dacă depui suficientă muncă pentru a îl atinge”

Zina Onofraș, tânăra care pictează stațiile auto din Călărași: „Orice vis devine realitate dacă depui suficientă muncă pentru a îl atinge” imprimare

13.05.2020  

Născută în raionul Călărași, Zina Onofraș este o tânără de 20 de ani care își manifestă talentul prin artă. Nu are studii specializate în domeniul dat, însă acest fapt nu a oprit-o să meargă pe calea artei. Datorită talentului pe care îl are a pictat un logo recunoscut în Moldova pentru un salon BarberShop din Chișinău, în timpul liber pictează portrete la comandă, chiar și stațiile din orașul Călărași au obținut un aspect colorat datorită picturilor ei.

De unde și cum a început pasiunea ta pentru pictură?

Pasiunea pentru pictură o am încă de mică, desenam cel mai bine din clasă, cu timpul am început să mă dezvolt. Chiar dacă primele desene nu erau dintre cele mai reușite, am mers înainte și am încercat să învăț din propriile greșeli. 

Ce îți place cel mai mult să pictezi? 

Nu pot spune că deja mi-am găsit un stil al meu propriu, dar mereu am pictat și pictez ceea ce simt la moment (fericire, tristețe, singurătate) mereu stau la baza acestor emoții, de exemplu chipul unei femei pentru mine este o întreagă artă. Îmi place să desenez  și ,,liniștea’’ care pentru mine este redată prin nori sau valurile mării. 

3. Care a fost primul tablou pe care l-ai pictat?

Primul meu desen a fost o femeie cu pălărie, am văzut-o într-o carte de artă plastică, atunci pe moment am fost foarte încântată de rezultat, cred că atunci am înțeles că desenez puțin mai bine decât ceilalți copii de vârsta mea, și am mers mai departe, eram tare mândră când desenele mele au ajuns pe holurile școlii. 

 Cine te inspiră sau motivează în ceea ce faci?

Desigur că mama! M-a motivat și mi-a dat toată libertatea în dorințele mele, a avut încredere în mine, și atunci când i-am zis pentru prima dată că doresc să desenez  pe un perete din camera mea , a reacționat foarte calm, a crezut în mine de la primul portret făcut până în ziua de azi și cred că nu o face  în zadar. 

 De cât timp ai nevoie pentru a realiza un tablou sau un portret?

Nu pot spune că am un anumit timp limitat, pentru că fiecare lucrare e diferită și pot să-mi rezerv o zi întreagă pentru a îmi face lucrarea în liniște. Nu îmi place să fac ceva din grabă și sunt mulțumită că am tot timpul la dispoziție.

Cum ai ajuns să pictezi stațiile auto din Călărași?

 Am fost recomandată de o doamnă care mă cunoștea, la primăria or. Călărași. După care am fost contactată și mi s-a propus să contribui cu ei la un proiect în care era incluse 5 stații pentru a fi pictate. Desenele deja erau pregătite, alese pentru fiecare stație în parte, mi-a părut o propunere bună și am decis să accept. A fost destul de obositor și a durat mult timp, mai mult decât m-am așteptat, într-un final mi-a reușit și eram mulțumită de rezultat.

Ce poți să ne spui despre colaborarea ta cu salonul BarberShop din Chișinău?

A fost o colaborare frumoasă, am rămas mulțumită de atitudinea proprietarului și a echipei sale. Am lucrat din plăcere și nu am evitat să zâmbesc alături de ei, m-au primit cu căldură și m-am simțit comod în acel anturaj. 

 Crezi că visele pot deveni realitate? Care este visul tău? 

Orice vis devine realitate dacă depui suficientă muncă pentru a îl atinge. Eu sper și visez că pe viitor să am un post de muncă bazat pe ceea ce pot face mai bine (desenul), și îmi doresc mult ca aceast domeniu să fie mai prețuit și mai util, doresc ca toți artiștii începători și nu numai să-și găsească locul în Republica Moldova.

Fotografii: Arhiva personală

Valeria Baxanean, stagiară

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.