Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  (VIDEO) Cum a reușit Cristian Voina, proprietarul Metropolis Pizza de la Cahul, să creeze o zonă confortabilă pentru oaspeți de toate vârstele

(VIDEO) Cum a reușit Cristian Voina, proprietarul Metropolis Pizza de la Cahul, să creeze o zonă confortabilă pentru oaspeți de toate vârstele imprimare

22.06.2020  

Cristian Voina a început activitatea în domeniul alimentației publice de la vârsta de 16 ani în calitate de ospătar, acum are 26 și este proprietarul Metropolis Pizza. Ceea ce diferențiază Metropolis Pizza de alte localuri din orașul Cahul este ajustarea la necesitățile fiecărui tip de oaspeți. Părinții își pot vedea copii din sala de joc pe ecranele instalate în sală, sunt locuri mai izolate pentru „întâlnirile romantice”, sunt și zone pentru persoanele tinere, precum și spații în aer liber.

Despre prima sa afacere Cristian Voina ne-a relatat: „aveam 22 de ani și erau un local cu 40 de locuri, am inițiat această afacere pentru a acumula cât mai multă experiență, să stabilesc legătura cu partenerii și să văd cum funcționează acest domeniu nu din perspectiva subalternului”.

După ce a acumulat experiență suficientă ca antreprenor, Cristian Voina a făcut următorul pas pentru a se apropia de visul lui cel mare să deschidă pizzeria „cu cea mai bună pizza din oraș”.

Deși are o experiență bogată de activitate, de la chelner la funcții de administrare, a fost nevoit să facă față numeroaselor provocări care au însoțit deschiderea Metropolis Pizza.

„Cea mai mare dificultate a fost să asigur cu gas pizzeria, prima cerere a fost înaintată la data de 25 mai și aprovizionarea cu gas a avut loc în decembrie. Au mai fost dificultăți cauzate de lipsa de personal. dar am angajat persoane fără experiență pe care le-am instruit și parcă merge bine”, a menționat Cristian Voina.

Pentru a evita una dintre astfel de situații a reușit să beneficieze în cadrul Fondul de Susținere al Antreprenoriatului pentru Tineri Cahul de un grant care a permis instalarea aparatelor de aer condiționat. Acest proiect fiind finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene:

„A fost chiar foarte binevenit acest grant, am făcut unele economii, dar cel mai important este că acum suntem mai independenți de alte structuri administrative”, a precizat beneficiarul grantului oferit de Fundația Est - Europeană, Cristian Voina.

Cu toate acestea perioada de carantină a creat numeroase dificultății și după cum afirmă Cristian Voina l-a determinat să se gândească la unele schimbări care i-ar asigura stabilitatea în cazul în care restricțiile vor fi reluate de către autorități:

„Unica ieșire din situație sunt livrările, doar că avem foarte multe pierderi acum, au plecat și mulți angajați și vânzările au scăzut considerabil.  Cred că după ce vor înceta restricțiile o să promovez cât mai mult lucrul cu livrările, cred că situația aceasta se va mai repeta.”

Mesajul tânărului antreprenor de la Cahul pentru persoanele care stau la dubii în a se lansa în domeniu pe care îl îndrăgesc este următorul:

„Dacă vrei ceva înseamnă că trebuie să fii gata să muncești pentru asta, dar dacă ești gata să muncești nu trebuie să te oprești pentru că dificultăți vor apărea oricum”.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

Imagini: fb/metropoliscahul

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.