Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  (Video) Svetlana Mihailuc, fondatoarea „Mega WASH” de la Cahul, optează pentru o spălătorie ecologică

(Video) Svetlana Mihailuc, fondatoarea „Mega WASH” de la Cahul, optează pentru o spălătorie ecologică imprimare

29.06.2020  

Svetlana Mihailuc este fondatoarea „Mega WASH”, prima curățătorie ecologică din Cahul. Împreună cu soțul, Svetlana a reușit să dezvolte afacere de la curățarea pernelor la cea a textilelor și covoarelor. Pentru a facilita activitatea a beneficiat de suportul Uniunii Europene, ajutorul căreia a permis punerea în funcțiune a întregului aparataj.

„Ideea a apărut din simple necesități proprii, când eram nevoiți să mergem la Chișinău pentru a curăța pernele, covoarele etc. Ne-am gândit că mai sunt persoane care ar avea nevoie de astfel servicii ”, ne-a relatat Svetlana.

Serviciile de curățare fiind o necesitate nu doar a familiei Mihailuc aceasta a fost susținută de locuitorii Cahulului care nu mai sunt nevoiți să parcurgă o distanță destul de mare pentru a putea  beneficia de acestea:

„La început procesam pernele la fel cum le primeam, nu schimbam practic nimic, mai apoi ne-am acomodat cu specificul fiecărui tip de material, am înțeles că perna la întoarcere trebuie să fie mai moale. Pe parcurs ne-am adaptat noi și împreună cu noi clienții noștri.”

Mega WASH se deosebește de o curățătorie ordinară prin abordarea ecologică. Deși perioada de carantină i-a stopat activitatea aceasta a coincis cu perioada în care numărul clienților era în scădere și în condiții obișnuite.

Revenind la modul obișnuit de lucru, Mega WASH va putea activa aparatajul pe care-l procurase anterior, dar care nu era posibil de utilizat din cauza lipsei de utilaje adiționale. Fiind parte a Fondului de Susținere al Antreprenoriatului pentru Tineri Cahul a primit grantul oferit de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene , care a acoperit costul cablajului și altor lucruri necesare.

„Am procurat mașini ecologie noi, dar ele consumând foarte multă energie electrică pe care noi nu o puteam asigură nu am reușit să le utilizăm. Eram nevoiți să utilizăm pe rând aparatajul, cinci minute se storcea un covor, după care uscam plapumele”, a precizat Andrei Mihailuc, co-fondator Mega WASH, soțul Svtelanei Mihailuc.

Acum însă va fi posibilă realizarea mult mai rapidă și eficientă a fiecărui pas în curățarea unei unități.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.