Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Copacii din spatele busturilor de pe Aleea Clasicilor

Copacii din spatele busturilor de pe Aleea Clasicilor imprimare

26.06.2013  

Arțari, castani, brazi, tei și mesteceni. Sunt copacii din spatele busturilor de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare din Chișinău”. Merită și ei privirea și admirația noastră, la fel ca și scriitorii din fața lor.

Votează: 5.0/5 (11 Voturi )

Cătălina Grecu 

Zilele acestea am fost în parcul central. Am urmărit oamenii care treceau prin fața busturilor de pe Aleea Clasicilor. Toți se uitau la busturi, însă niciunul nu a atras atenția asupra copacilor care parcă păzesc fiecare personalitate. Iată ce am decis să facem câteva poze în care nu vom ilustra perfecțiunea busturilor, ci asemănarea dintre ei și „păzitorii lor”, copacii.

Fiecare bust are în spate propriul copac, diferit de ceilalți prin dimensiune, formă și natură.

Nu poate fi trecut cu vederea copacul din spatele lui Dimitrie Cantemir, care pare a fi la fel de solid ca și personalitatea scriitorului, copacul parcă înălțându-se spre cer.

cantemir

Copacul din spatele lui Eminescu pare să-i fi împrumutat coafura ondulată a poetului bătută de vânt.

eminescu

În spatele lui George Coșbuc se înalță un brad, care pare că știe că a fost venerat de poet, în „Pomul Crăciunului”: „Iar brazii se deşteaptă, se miră asta ce-i,/ Se bucură şi cântă ca îngerii şi ei” .

cosbuc

„Nu ţi-a fost dat să vezi vreodată,/ O ramură întârziată?…” , pare să ne întrebe copacul din spatele lui Octavian Goga.

goga

„Dar sub lună, dar sub stea, / Răsărea la loc pădurea,…” (Pădure, verde pădure - Grigore Vieru) … cei păzea statuia sa…

vieru

Mihail Kogîlniceanu George Bacovia Mircea Eliade Mihail Sadoveanu Adrian Păunescu Liviu Rebreanu Ion Luca Caragiale Alexei Mateevici Constantin Stere Alexandru Pușkin Vasile Alecsandri Constantin Stamati Alexandru Hajdeu Ion Creangă Constantin Negruzzi Nicolae Milescu Spătaru Bogdan Petricescu Hașdeu Alexandru Donici Nichita Stănescu Gheorghe Asachi
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.