Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Stiripozitive.eu la Iași: „Ia și” privește spre Europa

Stiripozitive.eu la Iași: „Ia și” privește spre Europa imprimare

09.07.2013  

Despre Iași am putea vorbi mult. Se spune că Iași e capitala culturală a României. Acum se pregătește să devină capitală culturală europeană. Lucrările de reparație sunt în toi, iar autoritățile locale își cer scuze pentru incomoditățile create, invocând cele 144 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

La Iași sunt multe monumente istorice unice, printre ele: Biserica „Trei Ierarhi" ctitorită de Vasile Lupu, unde a locuit o perioadă și poetul Mihai Eminescu (atunci când nu-și vizita teiul),  Catedrala „Sf. Cuvioasă Parascheva", ocrotitoarea Moldovei, prima tiparniță din Moldova - Casa Dosoftei, care găzduiește astăzi Muzeul Literaturii.

Mihai Eminescu la Iași.

De la apariția primei tipografii a trecut mult e timp și multe moduri de imprimare s-au perindat până au apărut stiripozitive.eu - online.

La Iași găsim și Palatul Culturii. Tot la Iași, împreună cu toate celelalte monumente, se află și cel al lui Gheorghe Asachi, considerat primul învățător al „școalelor românești".

Gheorghe Asachi de la Iași.

Și pentru că orașul Iași este o adevărată capitală culturală, a găzduit recent un festival de proporții dedicat culturii și educației, care a cuprins toate artele și a adunat artiști cu renume din mai multe țări din lume.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.