Prima pagină / Evenimente / Business  /  „Perlele” Târgului de bijuterii și ceasuri Inhorgenta München: o privire cu ochi din Moldova

„Perlele” Târgului de bijuterii și ceasuri Inhorgenta München: o privire cu ochi din Moldova imprimare

Bijuterii pentru mame grijulii, femei de afaceri sau bărbați sobri

02.03.2013  

Târgul de bijuterii și ceasuri Inhorgenta München, care s-a încheiat recent în Germania, a avut și o prezență moldovenească, a Ludmilei Buga, în calitate de vizitator și cronicar al acestui eveniment aniversar.

Târgul de bijuterii și ceasuri Inhorgenta München este cea mai importantă platformă internațională pentru specialiști în comerțul cu bijuterii și ceasuri de  înaltă calitate, pietre prețioase, design, stil de viață și bijoux, precum și tehnologii noi, ambalaje și marketing în domeniul bijuteriilor.

În acest an, Târgul de la München își celebrează cea de-a 40-a aniversare. „Este o poveste de succes care durează, iată, 40 de ani!", spun cu mândrie organizatorii. La această ediție aniversară au participat 1237 de expozanți din 38 de țări, fiind vizitată de peste 30 000 de bijutieri din 85 de state.

Mairat USA

Meirat, bujutier din Statele Unite, a fost una dintre atracțiile târgului.

Peter Schmid și Olga Northern.

Cunoscutul bijutier german, Peter Schmid, împreună cu stilistul rus de bijuterii, Olga Severnaia.

Mairat USA

Peter Schmid creează bijuterii pentru mame grijulii, afectuoase și senzuale în același timp.

Angela Ciobanu

Angela Ciobanu, licențiată a Universității de Arhitectură din București, mărturisește că interesul ei pentru bijuteriile moderne s-a conturat ca o schimbare naturală și aici are șansa de a experimenta, la o scară mai mică, ideile sale arhitecturale. Prin urmare, fiecare bijuterie, născută în imaginația ei, are propria micro-arhitectură și se axează pe o idee, se dezvoltă și obține, mai târziu, o formă materială.

Obiectele pe care le creează Angela Ciobanu sunt unice și conțin un discurs propriu. „Prefer coerența din metal - argint sau aur - care poate fi accentuată prin diferite texturi de lemn, email sau pietre prețioase. Formele și proporțiile lor sunt întotdeauna subordonate unui concept și fiecare element al unei bijuterii este ales ca parte a unui întreg", spune creatoarea de la București.

Gill Galloway

Gill Galloway din Marea Britanie a dezvoltat o proprie metodă de lucru cu sârmă fină, care îi permite la fel de mult să se exprime ca și cum ar picta. Datorita densităților diferite de fire de metal prețios, acestea pot fi manipulate pentru a crea schimbări de suprafață în tonalitate și textură. Utilizarea albului de argint în combinație cu galbenul bogat de aur fin, precum și negru până la gri oxidant oferă efecte surprinzătoare.

iKuria

Fiecare bijuterie are o poveste. iKuria este un brand creat la Londra prin contribuția designerului japonez Ikuko Kurahone. După un deceniu în care a lucrat în calitate de jurnalist, ea a lansat ideea de a produce „bijuterii vitamină", care să învioreze ținutele sobre ale femeilor de afaceri.

Colecția „Catch" este inspirată de literatura și pictura japoneze. Vrei să prinzi un diamant ca roua dimineții?

Info link: http://issuu.com/media-services/docs/showguide13_issuu/1 

Ludmila Buga și Pini Peleg, Director manager Timeless CLASSICS.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.