Prima pagină / Evenimente / Business  /  Şcoala de Vară „Dezvoltarea abilităților de întreprinzător și networking”

Şcoala de Vară „Dezvoltarea abilităților de întreprinzător și networking” imprimare

19.06.2013  

În perioada 10-14 iunie 2013, Proiectul Investiții și Servicii Rurale II (RISP II), finanțat de Banca Mondială și Guvernul Suediei, în colaborare cu Asociația Businessului European (EBA Moldova) și Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), au organizat Şcoala de Vară cu genericul „Dezvoltarea abilităților de întreprinzător și networking”.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Pe parcursul celor cinci zile ale Școlii de Vară „Dezvoltarea abilităților de întreprinzător și networking" de la Vadul lui Vodă, cei peste 20 de participanţi, tineri antreprenori din întreaga Moldova, cu o experiență de până la 5 ani în afaceri în diverse domenii - agricultură, servicii, IT, comerț, producere etc. - au avut parte de un program interactiv conceput cu scopul de a le transmite cunoştinţe practice care îi vor ajuta să-şi dezvolte abilităţile de întreprinzător.

Programul a cuprins sesiuni de networking, sesiuni de informare şi traininguri tematice livrate de experţi în domenii precum managementul resurselor umane, dezvoltare personală, marketing, aspecte legale în gestionarea afacerii, aspecte financiare, relații cu banca.

Şcoala de Vară „Dezvoltarea abilităților de întreprinzător și networking”

Această şcoală a avut şi o conotaţie socială, întrucât organizatorii şi-au propus să susţină cu ajutorul participanţilor, un proiect social demarat de „Keystone Moldova" cu privire la dezinstituționalizarea tinerilor cu dizabilităţi din internate şi susţinerea lor şi a familiilor sau a caselor comunitare din care fac parte în dezvoltarea și implementarea unor mici afaceri în cadrul incubatoarelor. Astfel, participanţii au adus o contribuţie financiară voluntară pentru proiect care va fi utilizată în dezvoltarea a două afaceri în incinta acestor incubatoare.

„Este a treia ediție a Școlii de Vară organizată de EBA Moldova la care am participat, și consider că această Școală reprezintă o investiție personală și profesională foarte importantă", afirmă Dumitru Lungu, administratorul unei afaceri IT.

„Organizarea Şcolii de Vară este o idee minunată. Am petrecut timpul învăţând multe lucruri utile de la traineri şi interacţionând cu ceilalţi participanţi care dezvoltă afaceri în cele mai diverse domenii. Voi participa cu mare drag şi la următoarele ediţii ale Şcolii de Vară EBA", mărturisește Ana Crozu, administratorul unei afaceri specializate în creşterea şi recoltarea căpşunelor.

Şcoala de Vară a fost finanțată de către Proiectul Băncii Mondiale şi Guvernul Suediei - RISP II, iar trainingurile au fost facilitate de către companiile: Academia Nicolae Dumitrescu, Profsystem, Asociaţia Obştească „Colaborare Economică Moldo-Germană", BCR Chișinău, Coca Cola, Mobiasbancă Groupe Société Générale, Biroul de Avocați „Turcan Cazac", și Vinăria Gitana.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.