Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) „Istoria unui galben” la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

(Video) „Istoria unui galben” la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei imprimare

14.08.2014  

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei găzduiește expoziția „Istoria unui galben”, care poate fi vizitată până la 8 septembrie 2014 . Câteva argumente pentru a vizita această expoziție, dar și cea de arme și armuri sunt în acest video.

Votează: 4.5/5 (2 Voturi )

Expoziţia temporară „Istoria unui galben” este inedită  prin designul ei deosebit, care introduce publicul în lumea miraculoasă şi interesantă a numismaticii. 

Ea este structurată în şapte compartimente, care reflectă etapele circulaţiei monetare în Moldova:

 1.    Circulaţia monetară în perioada antică (sec. V a. Chr.- sec. V p. Chr.)

2.    Epoca medievală timpurie (sec. VI sf. sec. XIV)

3.    Circulaţia monetară în Ţara Moldovei de la întemeiere şi până la mijl. sec. XVI

4.    Ţara Moldovei sub suzeranitate otomană

5.    Perioada războaielor ruso-turce. Moldova în componenţa Imperiului Rus

6.    Circulaţia monetară în perioada 1918-1991

7.    Moneda Naţională a Republicii Moldova

Majoritatea pieselor prezentate în vitrinele expoziţiei sunt inedite, fiind expuse publicului larg pentru prima oară.

Expozitie la Muzeul National de Istorie a Moldovei

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei găzduiește în același timp și colecţia de arme și armuri. Colecția reuneşte toate tipurile de arme albe şi de foc – ofensive, de apărare individuală, de aruncare la distanţă, de vânătoare. Unele arme poartă ponsoane ale unor renumite centre armuriere, ca şi ponsoane şi inscripţii orientale. Cea mai mare parte a colecţiei o reprezintă armamentul alb şi de foc din secolul XX.

Colecţia cuprinde şi armuri pentru călăreţi, cămăşi de zale, coifuri, datând din sec. XVII-XIX. 

Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei Expoziții la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.