Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Pictorul moldovean Eugen Chișnicean invitat să susțină un atelier de acuarelă în Asia și Europa

Pictorul moldovean Eugen Chișnicean invitat să susțină un atelier de acuarelă în Asia și Europa imprimare

06.10.2014   Rodica Socolov

Eugen Chișnicean, proaspăt absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice de la Chișinău, a fost invitat la Istanbul, între 15 și 19 octombrie, pentru a susține un atelier de acuarelă.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„Chiar dacă Eugen e foarte tânăr, e de așteptat să devină unul dintre maeștrii artei de acuarelă”, susține pictorul și omul de afaceri Tansu Özmen, la invitația căruia pictorul moldovean se va afla în Turcia, pentru a susține un atelier în aer liber la Istanbul, pentru prima oară.

În opinia pictorului moldovean, Istanbulul îi va oferi un prilej deosebit pentru a transpune pe hârtie imagini și stări de spirit dintr-un oraș foarte frumos și pitoresc, dar și pentru a demonstra tehnica sa de lucru în acuarelă.

Eugen Chișnicean

„Istanbulul este fantastic pentru pictură”, consideră Tansu Özmen, specificând că: „Aici, pot fi create adevărate capodopere, dar de obicei ele reușesc celora care vizitează de mai multe ori orașul situat pe două continente, Asia și Europa”.

Gazda recunoaște că ar vrea Turcia să devină un centru care ar găzdui artiști din lumea întreagă, pictura în acuarelă în Turcia având o tendință în creștere, fapt care a impulsionat organizarea deja a două festivaluri consacrate acestui gen de arte plastice.

Pictori din Turcia se arată impresionați mult de felul în care Eugen Chișnicean reușește să se exprime în creația sa. Deși arta plastică din Moldova le este puțin cunoscută, artiștii turci speră să-l vadă pe Eugen Chișnicean în ospeție cel puțin o dătă pe an.

În programul de activitate al pictorului moldovean pentru 2015 deja au fost incluse ateliere similare, care vor avea loc în Franța și în Belgia

Câteva din lucrările recente ale lui Eugen Chișnicean:

Lucrările lui Eugen Chișnicean

Lucrările lui Eugen Chișnicean

Lucrările lui Eugen Chișnicean

Lucrările lui Eugen Chișnicean

Lucrările lui Eugen Chișnicean

Lucrările lui Eugen Chișnicean

Lucrările lui Eugen Chișnicean

Lucrările lui Eugen Chișnicean Lucrările lui Eugen Chișnicean Lucrările lui Eugen Chișnicean Lucrările lui Eugen Chișnicean Lucrările lui Eugen Chișnicean Lucrările lui Eugen Chișnicean Lucrările lui Eugen Chișnicean Lucrările lui Eugen Chișnicean Lucrările lui Eugen Chișnicean Lucrările lui Eugen Chișnicean Cartierul Kadiköy Vedere din hotelul Adahan
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.