Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Două maluri s-au prins în horă

Două maluri s-au prins în horă imprimare

10.11.2014  

Dans și sărbătoare a fost în satul Speia din raionul Grigoriopol, pe malul stâng al Nistrului. Un concert comun de dansuri populare a fost organizat prin participarea Ansamblului de dans popular „Veselia” din Chișinău și colectivului coreografic „Raduga” al Casei de Copii din Tiraspol. Pe scenă a evoluat și Ansamblul de dansuri populare „Speranța” din localitatea gazdă.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

La concert au fost invitați toți iubitorii de dans și de valori tradiționale din satul Speia, dar și din satele învecinate. Localnicii, de la mic la mare, au venit la Casa de cultură dornici să vadă  un concert frumos al tradițiilor moldovenești.

Am auzit că va fi un spectacol mare. Vrem să-i vedem pe ai noştri din ansamblul „Speranţa”, dar şi alţi copii, dansatori de la Chișinău. E bine că pot vedea şi copiii noştri care ne sunt valorile”,  a spus Ecaterina, locuitoare a satului Speia.

Veselie în Speia

Pentru a-i bucura pe spectatori, dansatorii au venit pregătiți cu numere artistice diverse. „Suntem de la Casa de copii din Tiraspol. Am venit la concert să dansăm, să cântăm, să ne demonstrăm talentele. Noi vom interpreta cântece moldoveneşti, cântece naţionale ruseşti”, au spus copiii - reprezentanți ai colectivului coreografic „Raduga” al Casei de Copii din Tiraspol.

Veselie în Speia

Ansamblul „Veselie” din Chișinău a venit la concert nu doar cu tineri și adolescenți dansatori, dar și cu grupa de seniori, unde vârsta unor dansatori a trecut și de 50 de ani. „Am venit să dansăm în cadrul spectacolului „Două maluri prinse-n horă”, un proiect prin care promovăm cultura. Pentru că prin cultură facem lucruri frumoase. Doar împreună, tineri și maturi, putem promova dansul și valorile naționale”, au spus mai mulți reprezentanți ai Ansamblului „Veselia”.

Veselie în Speia

Tocmai vârstele diferite și programul divers au fost elementele care au impresionat publicul. „A fost ceva extraordinar, suntem plini de emoţii. În satul Speia nu s-a mai văzut aşa ceva. Mi-a placut cel mai mult că au participat dansatori de diferite vârste, cu talente în suflet, făcând ceva măreţ. Cred că e foarte bine că s-a organizat şi vreau sa mai privesc astfel de concerte la noi”, a specificat Sergiu Tcaci, spectator.

Veselie în Speia

Concertul a fost organzat în cadrului proiectului „Două maluri prinse-n Horă” care se desfășoară cu suportul financiar al Uniunii Europene și PNUD în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.   

Alina Găină

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.