Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) Festivalul „De ce plâng chitarele” organizat de liceul „Spiru Haret”

(Video) Festivalul „De ce plâng chitarele” organizat de liceul „Spiru Haret” imprimare

23.12.2014  

Festivalul „De ce plâng chitarele”, organizat de elevii și profesorii liceului „Spiru Haret” a ajuns în acest an la a IV-a ediție și a reunit pe scena teatrului „Eugen Ionesco”, elevi pasionați de muzică și artă.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

„La sigur că acest Festival reprezintă pentru elevii liceului „Spiru Haret” un eveniment. Este cea de-a IV-a ediție a Festivalului „De ce plâng chitarele”, un generic împrumutat de la legendara trupă „Noroc”. Și eu mă bucur mult că azi i-am adunat pe foarte mulți dintre cei care au îndrăgit acest instrument foarte popular, mai ales in rândul tinerilor- chitara”, spune Victor AMBROCI, directorul liceului „Spiru Haret”.

„E bine că tinerii de azi au o posibilitate în plus să se adune, să savureze din frumusețea cântecelor, să discute, să vină cu noi idei”, adaugă directorul.

„Chiar dacă sunt profesoară de română și nu de muzică, întotdeauna mi-au placut chitariștii, în general, îmi place muzica. Când am văzut că prin liceu tot umblă copii cu chitara în spate, m-am gândit de ce nu, să-i valorificam, să-i vadă toată lumea”, povestește Mariana JITARI, profesoară de limba română la liceul „Spiru Haret”.

Profesoara ne-a povestit că în primul an în care a organizat acest Festival, au participat cam 10 elevi, dar mai apoi, tot mai mulți copii păreau interesați și se implicau.

„Evenimentul chiar a reușit sa devină important pentru liceu, pentru că acești copii reușesc să se împrietenească, să formeze duete, trio, grupușoare. Ei repetă prin săli cântece, se pregătesc cu atâta entuziasm întrucât cred că nu voi putea renunța la acest Festival, atâta timp cât voi fi în liceu”, mai spune Mariana JITARI.

În acest an, de elevii liceului „Spiru Haret” s-a alaturat și o trupă de la liceul „Ion Creangă”, iar organizatorii speră că cu timpul Festivalul va căpăta răsunet și vor atrage și lume din afară.

„A apărut o idee frumoasă ca toți să se întâlnească și să cânte la chitară”, a adăugat la final Dan PADURE, elev la liceul „Spiru Haret”.

 

Festivalul chitarelor organizat de liceul „Spiru Haret” Festivalul chitarelor organizat de liceul „Spiru Haret” Festivalul chitarelor organizat de liceul „Spiru Haret” Festivalul chitarelor organizat de liceul „Spiru Haret” Festivalul chitarelor organizat de liceul „Spiru Haret”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.