Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  „Citim Eminescu!” la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

„Citim Eminescu!” la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” imprimare

16.01.2015  

Joi, la 15 ianuarie a fost marcată cea de-a 165 aniversare de la nașterea lui Mihai Eminescu. Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a invitat chișinăueni la un maraton poetic Eminescu, în cadrul acțiunii comunitare „Citim Eminescu!”.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

La Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” s-a lecturat non-stop creații eminesciene la sugestia bibliotecarilor, preferințele utilizatorilor și a celor prezenți.

„Citim Eminescu!”

„De ziua lui Eminescu, Direcția Cultură a Primăriei mun. Chișinău organizează o serie de manifestări, una mai interesantă și mai inedită decât alta. Pe tot parcursul zilei, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și la celelalte biblioteci vor suna versuri citite de mari personalități, dar și de tineri, de copii... oameni care-l iubesc pe Eminescu și care-și dau seama că poezia și cultura, în general, este ceea ce ne marchează cel mai mult și ne poate forma ca personalități”, afirmă Lucia Culev, șefa Departamentului Cultură al Primăriei mun. Chișinău.

„Citim Eminescu!”

„Imediat cum am dat startul acestei activități, mulți dintre cititorii Bibliotecii Municipale au acceptat această provocare și după cum vedeți toți stau în rând pentru a-l citi pe Eminescu”, spune Mariana Harjevschi, Director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

„Citim Eminescu!”

Evenimentul a fost marcat și de o amplă expoziție de carte, fundal muzical și vernisajul Pașii Poetului pe Terra sau 100 de imagini pe urmele lui Mihai Eminescu, fotografii realizate de dr. Vasile Șoimaru.

„Citim Eminescu!”

„Atăzi am venit cu 100 de imagini care sunt urmele lui Eminescu pe pământul nostru, la această aniversare, la 165 de ani de la nașterea marelui nostru poet. Urmele lui duc pe la Livov, în actuala Ucraină, Cernăuți, Cetatea Hotin, Kuyalnik (Odessa), Viena. 5 case în care a locuit Eminescu le-am văzut și le-am filmat”, povestește Vasile Șoimaru.

„Citim Eminescu!”

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.