Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Noutăți pozitive în lumea gastronomică: Restaurant Day, la prima ediție

Noutăți pozitive în lumea gastronomică: Restaurant Day, la prima ediție imprimare

17.02.2015  

Inițiativa lansată cu ceva timp în urmă, în Finlanda, a apărut acum și în Moldova. Restaurant Day „Check IN Moldova!”, organizat la 15 februarie, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO, a reușit să adune zeci de vizitatori și participanți. Buna dispoziție a fost și ea prezentă pe tot parcursul zilei gastronomice.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Restaurant Day este o inițiativă apărută în Finlanda, care are scopul de a promova bucatele tradiționale și internaționale. Anual, acest festival gastronomic este organizat în numeroase țări ale lumii, recent el a ajuns și în Moldova, datorită unui grup de tineri.

Restaurant Day

La 15 februarie, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO, locuitorii Chișinăului au avut posibilitatea să savureze cele mai vestite bucate italiene, japoneze, americane, finlandeze și desigur moldovenești.

Restaurant Day

„Restaurant Day este un eveniment internațional și faptul că încă nu este în Moldova, ne-a motivat să-l organizăm. Mi-am dorit să văd această premieră realizată în Republica Moldova și să aduc o parte mică din Europa acasă”, spune Nathaniel Kowalsky, unul dintre organizatorii evenimentului.

Restaurant Day

„Scopul acestui eveniment a fost să adunăm la un loc mai mulți tineri care și-au dorit să petreacă timpul liber într-o atmosferă degajată și de asemenea ne-am dorit să colectăm fonduri pentru ANIFC, asociația care luptă cu fibroza chistică și are nevoie de a procura vitamine și mobilier necesar pentru întreținerea bolnavilor”, adaugă Nathaniel Kowalsky.

Restaurant Day

Restaurant Day „Check IN Moldova!” este doar un început al unei serii de evenimente gastronomice. În curând, la 16 mai, echipa de organizatori preconizează să facă încă o zi deosebită pentru toți gurmanzii.

Foto: Madein.md

Text: Felicia Plămădeală

Restaurant Day Restaurant Day Restaurant Day Restaurant Day Restaurant Day Restaurant Day Restaurant Day Restaurant Day
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.