Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) „Școala Mea”– un proiect pentru elevi, profesori și părinți

(Video) „Școala Mea”– un proiect pentru elevi, profesori și părinți imprimare

24.02.2015  

Noua platformă online, „Școala Mea”, care vrea să democratizeze școlile din Moldova a fost lansată în aceste zile, în cadrul unui eveniment organizat la oficiul Băncii Mondiale, la Chișinău.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

La evenimentul de lansare a platformei online „Școala Mea” au fost prezenți directori ai instituțiilor de învățământ implicate în proiect, Ministrul Educației, Maia Sandu și părinți.

Îmbunătățirea calității educației este o prioritate pentru Republica Moldova. Guvernul, cu susținere din partea proiectului Reforma educației, finanțat de Banca Mondială, implementează reforme în scopul amelionării procesului de învățământ și a valorilor investițiilor.

„În acest an în proiectul dat au participat 20 de școli, care au beneficiat de sprijin. Noi am încercat și într-o anumită măsură am reușit să punem educația pe agenda societății, pe agenda Guvernului, ne bucurăm de mai multă atenție, realizăm mult mai multe proiecte decât în trecut, atât pentru îmbunătățirea calității infrastructurii dar și pentru îmbănătățirea calității actului de predare. Ne propunem să face investiții masive în instruirea profesorilor în următorii ani, ne propunem să revizuim curriculum, dar este necesar să înțeleagă și părinții cât de important este calitatea educației”, a declarat Ministrul Educației, Maia SANDU.

Scoalamea.md oferă posibilitatea utilizatorilor să acceseze „fișele școlare”, care afișează într-un mod interactiv și ușor de înțeles mai mulți indicatori: numărul de elevi, numărul de profesori, numărul de elevi per profesor, bugetul total al școlii, ponderea salariilor în buget, cheltuielile per elev, ponderea cheltuielilor pentru servicii comunale etc.

„Ne-am implicat în acest proiect pentru că simțeam o necesitate strigentă de-a perfecționa comunicarea noastră cu comunitatea, cu părinții, cu alți agenți educaționali, deoarece de calitatea procesului educațional sunt cointeresați toți. Acest proiect ne-a oferit o platformă oportună pentru a realiza un feedback, nu numai la utilizarea mijloacelor financiare, dar și a componentelor care vizează viața școlară”, a spus directorul Liceului „Eugen Coşeriu”, 
din satul Mihailenii, raionul Râșcani, Lilian ȘONȚU .

Inițiativa „Școala Mea" este implementată de Expert-Grup, împreună cu partenerii regionali, cu suportul financiar al Băncii Mondiale în cadrul Parteneriatului Global pentru Responsabilizare Socială și suportul informațional al Ministerului Educaţiei.

A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova A fost lansat site-ul www.scoalamea.md – platforma online care vrea să democratizeze școlile din Moldova
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.