Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video, foto) Atelier de încondeiere a ouălor de Paști

(Video, foto) Atelier de încondeiere a ouălor de Paști imprimare

07.04.2015  

Sărbătorile Pascale bat la ușa și cu această ocazie Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează tradiționalul Atelier de încondeiere a ouălor de Paști.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează pentru a 12-a oară tradiționalul Atelier de încondeiere a ouălor de Paști.

Incondeierea oualor de Pasti

„Suntem în preajma sărbătorilor de Paști, una din cele mai mari sărbători ale anului de care ne leagă foarte multe tradiții și obiceiuri frumoase și anume colorarea și încondeierea ouălor. Încondeierea ouălor este un meșteșug foarte vechi, care din păcate cu instaurarea regimului sovietic a dispărut din peisajul cultural al țării, dar cu ajutorul muzeografilor și meșterilor populari, an de an începem să restabilim, să valorificăm, să aducem la viață acest meșteșug”, zice Elena Gumene, șefa Secției Relații cu Publicul a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

Incondeierea oualor de Pasti

La atelier pot participa oameni de toate vârstele.

Irina Gabor este elevă, a venit la acest atelierul pentru prima dată, zice că această tehnică de încondeiere a ouălor de Paști nu e complicată pentru ea, deoarece din copilărie îi place să deseneze.

 Incondeierea oualor de Pasti

„Am mers la mai multe expoziții, în mai multe excursii, dar am decis să le arătăm și ceva nou elevilor în apropierea sărbătorilor de Paști ”, zice Ana Coada, maistru instructor la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău. 

Incondeierea oualor de Pasti

Atelierele de încondeiere a ouălor de Paști se vor desfășura și pe 8, și pe 9 aprilie, între orele 11.00 și 16.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, iar doritorii sunt așteptați să învețe tehnici de încondeiere a ouălor de Paști.

Atelier de incondeiere a oualor de Pasti Atelier de incondeiere a oualor de Pasti Atelier de incondeiere a oualor de Pasti Atelier de incondeiere a oualor de Pasti Atelier de incondeiere a oualor de Pasti Atelier de incondeiere a oualor de Pasti Atelier de incondeiere a oualor de Pasti Atelier de incondeiere a oualor de Pasti
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.