Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Cel mai frumos omagiu pentru Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, scris de Ionela Hadârcă

Cel mai frumos omagiu pentru Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, scris de Ionela Hadârcă imprimare

23.04.2015  

„Ce-ar mai fi compus dacă era viu nenea Ion... Cum ar fi îmbătrânit această femeie nepământesc de interesantă... Nu vom şti. Pe 7 aprilie ar fi fost ziua lui. Îmi pare rău că i-am prins atât de puţin”, scrie Ionela Hadârcă despre Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

Votează: 4.9/5 (7 Voturi )

Omagiu Teodorovici

„Ţin minte că pe când eram mică, erau câteva tipuri de oaspeţi. Erau oaspeţi, la venirea cărora mama era stresată. Ne punea să strângem de peste tot, pregătea mâncare din timp şi oricum îşi făcea emoţii că nu-i bine. Erau oaspeţi care veneau sau la mama, sau la tata. Dacă erau prietenele mamei, tata se ascundea în bibliotecă. Dacă la tata, mama le punea ceva pe masă şi se stresa că-i prea puţin. Dar se întâmpla că ne suna cineva la uşă (de obicei, noaptea târziu) şi nimeni nu se stresa. Mama făcea repede plăcinte, pentru că lui nenea Ion îi plăceau plăcintele mamei. Şi se auzeau râsete şi glume, iar eu îmi făceam treabă pe-acolo să aud măcar câte-o frântura de ceva. Pentru că tanti Doina spunea glume picante şi tare interesante. Mama mă lăsa, zicea că e mai bine s-aud acasă o glumă bună decât o porcărie pe stradă. Tanti Doina era întotdeauna foarte frumoasă şi dacă îi ziceai că-ţi place, de exemplu, brăţara ei, imediat o scotea şi ţi-o dădea. Nenea Ion vorbea cu mult suflet, mânca cu suflet şi aveai impresia că se gândeşte permanent la ceva tare important. Ce-ar mai fi compus dacă era viu nenea Ion... Cum ar fi îmbătrânit această femeie nepământesc de interesantă... Nu vom şti. Mâine ar fi fost ziua lui. Îmi pare rău că i-am prins atât de puţin”, scrie Ionela Hadârcă într-un omagiu pentru Doina şi Ion Aldea-Teodorovici

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.