Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) Concursul colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a

(Video) Concursul colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a imprimare

20.05.2015  

Pe 17 mai, trompeta, fluierul, clarinetul, cornul s-a auzit în Grădina Publică Ștefan cel Mare. Acolo a avut loc Concursul colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău. Evenimetul care îşi propune să promoveze muzica în rândurile tinerei generaţii, a ajuns anul acesta la cea de-a XXII-a ediţie.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

În cadrul Concursul colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău au participat 12 colective. Instrumentiştii au încercat să demonstreze juriului că sunt cei mai buni, prin originalitate și profesionalism.

Consursul fanfarelor

„Acest eveniment îl organizăm de 22 de ani, în Grădina Publică Ștefan cel Mare. Am încercat să promovăm muzica de fanfară și colectivele de fanfară a copiilor. Ne-a reușit la prima ediție, după care am încercat să facem acest lucru în fiecare an. E o sărbătoare pentru copii, o sărbătoare pentru părinți. Este o sărbătoare și pentru cei care cunosc despre acest eveniment și sunt prezenți în Grădina Publică, pentru a asculta ceva deosebit. Muzica de fanfară pentru moldoveni a fost mereu ceva tradițional și frumos. Avem copii foarte talentați, avem conducători ai orchestrelor de fanfară cu suflet extraordinar și muncesc enorm de mult”, afirmă Valentina Cojbă, director general adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

Concurs de fanfara

Concursul Colectivelor de fanfara

Copiii din colectivele de fanfare au mărturist de ce au ales muzica și de cine au fost inspirați.

Concursul colectivelor de fanfara

„Din primul an când ascultam cum cântăm, mi s-a părut plăcut. Am ales trompeta, deoarece și tatăl meu cântă tot la acest instrument și vreau să fiu ca el”, zice Mihai Graur

Concursul colectivelor de fanfare

„Mie îmi place să cânt, pentru că e spiritual și energic. Cânt la tobe, deoarece mie îmi place acest instrument și demult doream să cânt la el. Eu vreau în viitor să devin muzician”, spune Damian Garam.

Concursul Colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a Concursul Colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a Concursul Colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a Concursul Colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a Concursul Colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a Concursul Colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a Concursul Colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a Concursul Colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.