Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Valeriu Curtu impresionează printr-o expoziție de caricatură

Valeriu Curtu impresionează printr-o expoziție de caricatură imprimare

07.09.2016  

Expoziția de caricatură a lui Valeriu Curtu se regăsește în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei. Vernisajul conține 45 de lucrări (caricaturi). Vernisajul a început de la 1 septembrie și va dura până la data de 11 septembrie.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Valeriu Curtu s-a născut la 24 aprilie, 1956, în or. Ungheni. A absolvit Școala de Arte din Chișinău și, în 1982, celebrul Institut de Cinematografie din Moscova (VGIK), secția animație. A colaborat cu studiourile Soiuzmultfilm (Moscova), și Moldova-film (Chișinău). În 1987 și-a încheiat studiile la Cursurile Superioare de Cinematografie (Goskino) din Moscova. Ca scenarist și regizor, a produs 7 filme cu desene animate, iar în calitate de pictor-scenograf a asigurat apariția a 2 filme la studioul Buciumul.

wsert56y7

sdrtrgfyui

Vernisajul conține 45 de lucrări (caricaturi), ce pot fi admirate în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei.

qwser5t6y78

w3e4rt

Valeriu Curtu a devenit un clasic al genului. Se bucură de succes expozițiile lui personale, este invitat în permanență, ca expert, în juriul expozițiilor internaționale de caricatură. Lucrările lui au fost achiziționate de Galeria Tretiakov din Moscova (Rusia), Muzeul de Caricatură din Basel (Elveția), Muzeul de Caricatură din Vianden (Luxemburg), Muzeul Național de Artă al Moldovei, Muzeul din Kioto (Japonia).

asedrtfyujk

aswetrgfyhuio

Expoziţia va dura până pe data de 11 septembrie 2016.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Alexei Gurduza

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.