Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Monument - simbol al monedei de 1 ban, inaugurat la Chișinău

Monument - simbol al monedei de 1 ban, inaugurat la Chișinău imprimare

13.10.2016  

„Ban pe ban clădește casa” este sloganul monumentului inaugurat la Chișinău în ajun de hram. Obiectul de artă a fost instaurat la intersecția străzilor „Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni” și „Constantin Tănase”. Monumentul reprezintă moneda națională, mai exact este o monedă simplă de 1 ban.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Valoarea monedei de un ban este pusă în evidență, printr-un monument instaurat în apropiere de ASEM.

awertyu

Potrivit organizatorilor „Chișinău is ME” și site-ului de anunțuri gratuite 999.md, proiectul are scopul dezvoltării țării și necesitatea menținerii economiei naționale, prin contribuția fiecăruia dintre noi.

aswedrtyui

Construcția monumentului a fost posibilă datorită contribuție de 1 ban, de la fiecare anunț postat pe site-ul de anunțuri gratuite 999.md.

qawe4r5t67yu8io

Monumentul ce reprezintă moneda de 1 ban, are diametrul de 170 de cm.

awserty

Leul este moneda națională a R. Moldova din 1993, ce a înlocuit cuponul. Toate monedele, cu excepția celei de 50 de bani sunt realizate din aluminiu.

QAWERT6YUI

Foto: Alexei Gurduza

monedă - 1 ban. monedă - 1 ban. monedă - 1 ban. monedă - 1 ban. monedă - 1 ban. monedă - 1 ban. monedă - 1 ban. monedă - 1 ban. monedă - 1 ban. monedă - 1 ban. monedă - 1 ban.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.