Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Zenul Zinei (513 motive să citești cartea): Cristian Saulea

Zenul Zinei (513 motive să citești cartea): Cristian Saulea imprimare

08.02.2017  

Cristian Saulea a adus de la București, de la lansarea cărții Zinei Zen „513” pe 3 februarie 2017, sentimentul că „era la o cină de Crăciun într-o familie cu multe rude din diferite țări” și 513 motive să citești această carte.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

După lansarea cărții „513" la Chișinău, Zina Zen, conform tradiției, a lansat cartea și la București. E normal, pentru „podul de cărți" ai nevoie de două maluri.

Ne-am echipat cu emoții și energie și ne-am pornit spre Yellow Club, unde deja prin buchete de flori, ciocolată și vin moldovenesc Zina își aștepta oaspeții.

Multe fețe cunoscute, în aceeași proporție și mulți necunoscuți, un public destul de pestriț ca vârstă, profesie și naționalitate, dar toți pe ZEN.

Se pare că Zina a unit oamenii în rândurile cărții sale și după câteva discursuri pline de emoții în general a șters cu buretele toate diferențele dintre noi. O frază în rusă, o glumă în română, niște vorbe mai pipărate de la Chișinău, parcă eram la o cină de Crăciun într-o familie cu multe rude din diferite țări. Globalizarea asta!

S-a cântat, s-au spus poezii și istorii ascunse pe polițele de sus a sufletului, s-a glumit, s-a îmbrățișat. Până la urmă, cum spunea și autoarea - „oamenii mei ciudați" dar frumoși.

Așa e, literatura nu are naționalitate, o carte bună trezește stări și disonanțe, indiferent de ce culoare e pașaportul tău sau în ce limbă vorbești. Acasă e acolo unde sunt oamenii tăi, nu neapărat unde ai viză de reședință.

De la București...cu ZEN,

Cristian Saulea

Fotografii: © www.themoment.ro

© www.themoment.ro © www.themoment.ro © www.themoment.ro © www.themoment.ro
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.