Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) „Omul de zăpadă” la începutul primăverii pe scena de la Liceul „Spiru Haret”

(Video) „Omul de zăpadă” la începutul primăverii pe scena de la Liceul „Spiru Haret” imprimare

15.03.2017  

„Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, de sensibilitate, care vorbește despre prietenie, bucurie, dar și tristețe. În avanpremieră, elevi din clasele a 8-a și 9-a de la Liceul „Spiru Haret” din Chișinău au evoluat cu această poveste plină de farmec în fața unui cerc de specialiști și invitați.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” de Matei Vișniec este un text dramatic, o piesă de teatru pentru copii. La inițiativa profesoarei de limba și literatura română, Mariana Jitari, această piesă a fost jucată pe scena de la Liceul „Spiru Haret”, iar actorii au fost elevi din clasa a 8-a și a 9-a care au reușite la orele de recital.

Spiru Haret, martie 2017

„Am dat peste o piesă foarte bună de-a lui Matei Vișniec pe care foarte multă lume nu o cunoaște. Imediat cum o citeam îmi apărea imagini în fața ochilor. Am venit cu această propunere la elevi și ei au fost atât de entuziasmați, încât chiar din luna noiembrie am început pregătirile”, zice Mariana Jitari, profesoară de limba și literatura română.

Spiru Haret, martie 2017

Perioada în care elevii s-au pregătit a fost destul de lungă. În acest timp au reușit să se cunoască mai bine și au învățat cum se muncește în echipă.

„Fiecare duminică a fost ca o sărbătoare, deoarece când spuneam că merg la teatru nu mergeam doar la repetiții, mergeam și la o cană de ceai, la niște biscuiți, comunicam cu colegii și profesoara de română”, spune Elena, elevă.

Spiru Haret, martie 2017

La avanpremieră au fost prezenți atât profesori, părinți, dar și specialiști din domeniu, care au avut numai mesaje de laudă și încurajare pentru elevi.

„A fost foarte emoționat pe parcursul acestei ore. M-a emoționat textul, m-a emoționat jocul actorilor. Sunt copii minunați care au o expresie românească pură, foarte îngrijită, știu să rostească vocalele cu gura deschisă”, povestește Arcadie Suceveanu, poet.

Spiru Haret, martie 2017

Povestea lui Matei Vișniec „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” jucată de elevii de la Liceul „Spiru Haret” din Chișinău mai vorbește și despre grija faţă de cel de lângă tine, despre ce înseamnă să primeşti şi să împarţi cu aceeaşi bucurie. Deci haideți să fim mai buni!

Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017 Spiru Haret, martie 2017
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.