Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Dacă nu poți ajunge în Egipt, vine Egiptul la tine

Dacă nu poți ajunge în Egipt, vine Egiptul la tine imprimare

24.03.2017  

Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduiește expoziția interactivă pentru copii „Secretele Egiptului Antic”. În cadrul acestei expoziții sunt prezentate fapte istorice, personaje egiptene și alte lucruri noi ce pot interesa tinerii exploratori.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Expoziția „Secretele Egiptului Antic” constă din două părți. Prima parte este una generală, unde ghidul îți prezintă faptele istorice despre Egiptul Antic, iar în atelierele interactive copiii pot să se îmbrace în costume din acea epocă, să confecționeze brățări, coliere și amulete.

Egiptul Antic 2017

Acest proiect este inspirat și de la mămicile care doreau să își scoată copii din fața monitoarelor și să îi implice în activități interesante. Această expoziție contribuie la dezvoltarea culturii generale a fiecărui copil.

Egiptul Antic 2017

„Am modificat puțin conceptul expoziției, deoarece copiii sunt interesați mai mult de jocurile interactive, însă părinții acestora doresc să cunoască și unele fapte istorice. Din acest motiv noi am încercat să creăm condiții atât pentru copii, cât și pentru maturi. Am divizat expoziția în două părți, pentru ca fiecare vizitator să rămână mulțumit de ceea ce a auzit și a văzut în cadrul expoziției. Pe viitor vom încerca să organizăm cât mai multe expoziții de acest gen, pentru a atrage cât mai mulți vizitatori”, spune Agnesa Gheorghiță, managerul proiectului.

Egiptul Antic 2017

În cadrul expoziției este prezentat mormântul antic egiptean, pe pereții căruia sunt pictate chipurile zeităților din acea perioadă. De asemenea este expusă macheta piramidelor egiptene și sarcofagele în care erau puși zeii după moarte.

Nu doar copii, dar și maturii sunt impresionați de ceea ce au văzut și au aflat curiezități despre Egiptul Antic.

Egiptul Antic 2017

„Pentru copii este ceva nou, deoarece la școală ei învață multă teorie, dar aici ei pot cunoaște unelele lucruri pe care nu le-au văzut până acum. Pentru mine este impresionant ceea ce am văzut aici, pentru că nu cred că fiecare matur cunoaște ceea ce este reprezentat în cadrul acestei expoziții. Chiar și vestimenația acestora mi s-a părut una deosebită. Am avut posibilitatea să descoperim lumea pe care mulți oameni nici nu cunosc”, zice Tatiana, profesoară.

Egiptul Antic 2017

De asemenea vizitatorii expoziției pot viziona un film documentar despre misterele Egiptului Antic. La ieșirea din sală, copii, dar și părinții pot participa la tombola cu multe surprize și cadouri din partea sponsorilor. Reamintim că expoziția „Secretele Egiptului Antic” se află la prima ediție, dar organizatorii promit că vor mai reveni cu proiecte interesante pentru publicul de toate vârstele.

Expoziția „Secretele Egiptului Antic" va fi deschisă la Muzeul Național de Istorie a Moldovei (sălile de la parter) în perioada 25 februarie - 30 aprilie 2017. 

Text și foto: Alina Șalamov, stagiară

Egiptul Antic 2017 Egiptul Antic 2017 Egiptul Antic 2017 Egiptul Antic 2017 Egiptul Antic 2017 Egiptul Antic 2017 Egiptul Antic 2017 Egiptul Antic 2017 Egiptul Antic 2017 Egiptul Antic 2017
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.