Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) Combinație de picto-poezie realizată de soții Pilchin și Vasile Botnaru

(Video) Combinație de picto-poezie realizată de soții Pilchin și Vasile Botnaru imprimare

05.05.2017  

Cărți poștale de epocă uitate pe un raft, semnate de soții Maria și Ivan Pilchin, având pe verso, desene realizate în vin și cafea de ziaristul Vasile Botnaru au fost lansate la MoldEco. Proiectul se numește „12 clipe, 12 zile, 12 luni”, iar vederile conțin 24 de poeme scrise atât în limba română, cât și în limba rusă. Nu sunt traduceri, ci poeme independente.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Combinația trio de picto-poezie realizată de soții Pilchin și Vasile Botnaru au adunat la MoldEco o serie de invitați. 

„Ne-am propus să combinăm două forme de artă, pictura și poezia. Un fel de picto-poezie. Avem niște cărți poștale, pe sunt tablouri semnate de Vasile Botnaru, iar pe verso sunt două poeme. Unul în română și altul în rusă, un poem semnat Maria Pilchin și altul semnat Ivan Pilchin. Nu sunt traduceri, sunt poeme independente, un bilingvism sănătos”, a remarcat Maria Pilchin, poetă.

degtryhj

Atmosfera a fost întreținută de muzica lui Valy Boghean.

dcfgthyjuklo

Această trio colaborare fost realizată la inițiativa ziaristului Vasile Botnaru care este cunoscut și pentru desenele realizate în vin și cafea. 

„Mi-a fost foarte interesant să colaborez cu Maria Pilchin. Nu are cum să nu aibă un soț pe măsură cum este Ivan Pilchin și invers. De fapt, am făcut un trio, eu pe o parte și dânșii pe cealaltă”, spune Vasile Botnaru, ziarist.

vgfhtjyukil

Invitații au rămas impresionați de această combinație bilingvistă.

cdvfbgnhmj

„Este un lucru impresionant pentru că s-a realizat o combinație filosofică dintre materie și lucruri spirituale. Între ceea ce este efemer și ceea ce este etern” a precizat Mariana Onceanu- Hadârcă, invitată.

dfsrgthjukl

„Această combinație dintre pictura în vin și poezie este interesantă. Nu știu dacă am mai văzut așa la Chișinău. Pe Maria și Ivan Pilchin și pe ziaristul Vasile Botnaru îi cunosc personal și știi că sunt valoroși”, a spus Iulian Ciocan, invitat.

„Orice îmbinare aduce o valoare adăugată, pe care noi poate nu o observăm când arta este separată. În cazul respectiv, noi avem imagini extraordinare de Vasile Botnaru și poeziile Mariei și a lui Ivan Pilchin, pentru mine ei sunt nume noi”, a zis Veronica Arpintin, invitată.

efgrthyjukj

La final, fiecare invitat s-a ales cu câte o un set de vederi, iar cei mai norocoși, în urma unei loterii, au câștigat câte un portret realizat în vin și cafea de către Vasile Botnaru. 

Cristina Zeamă

Video: Alexei Gurduza

Picto-poezie, combinație realizată de soții Pilkin și Vasile Botnaru Picto-poezie, combinație realizată de soții Pilkin și Vasile Botnaru Picto-poezie, combinație realizată de soții Pilkin și Vasile Botnaru Picto-poezie, combinație realizată de soții Pilkin și Vasile Botnaru Picto-poezie, combinație realizată de soții Pilkin și Vasile Botnaru Picto-poezie, combinație realizată de soții Pilkin și Vasile Botnaru Picto-poezie, combinație realizată de soții Pilkin și Vasile Botnaru Picto-poezie, combinație realizată de soții Pilkin și Vasile Botnaru
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.