Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) Cea de-a XXI-a ediție a Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret

(Video) Cea de-a XXI-a ediție a Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret imprimare

12.05.2017  

Promovarea cărților de valoare se desfășoară și în acest an în cadrul Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XXI-a dedicată marelui scriitor Ion Creangă. În acest an sunt prezente peste 110 edituri și distribuitori de carte din nouă țări. Expoziția va dura până pe data de 14 mai.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Chiar din prima zi de expoziție vizitatorii au beneficiat de reduceri, vouchere, carduri și cadouri. Pe lângă prezentările de carte organizatorii evenimentului au pregătit și o serie de activități.

dfrgtyu

„De la expozițiile de carte, avem și ateliere de creație pentru copii, inclusiv cu utilizarea tehnologiilor digitale. În aceste patru zile de expoziție la Moldexpo, sperăm să vină cât mai mulți copii care să-i aducă pe părinți, bunici să vadă multitudinea de cărți, să-și îmbunătățească colecțiile personale. Vom avea și o un eveniment pentru bibliotecari, e vorba de sesiunea de comunicări”, a precizat Lilia Tcaci, organizator.

dfghj

Reprezentanții editurilor prezente la expoziție au venit cu o gamă diversă de cărți pentru copii și tineri:

„Noi am adus cărți pentru orice vârstă, începând de la bebeluși până la maturi. Avem literatura artistică, despre filisofie, economie, istorie”, a spus Malancea Irina, merceolog  Editura „Litera”.

dfghj

Sunt și edituri de carte care au participat deja al 18-lea an consecutiv la astfel de expoziții.

 „Avem peste 5000 de titluri expuse – ultimele noutăți editoriale. Avem și reduceri spectaculoase, vouchere cadou și carduri de reducere”, spune Elena Răilean, manager vânzări „Pro Noi”. Prețurile sunt diferite, avem cărți de la șase la opt lei și până la 2.000 de lei”, a mai spus Elena.

fgh

Și reprezentanți de la ambasadele altor ţări în Republica Moldova au venit cu cărți de valoare.

„Biblioteca poloneză a venit astăzi cu câteva cărți din colecție, atât autorilor polonezi cât și a celor străini, dar traduse în limba poloneză. Câteva cărți le avem chiar în colecția bibliotecii, sunt recent primite ca donație din Polonia”, a spus Oxana Andreev, șefă al filialei Bibliotecii poloneze.

Cea mai veche carte prezentă la expoziția din acest an datează din anul 1900 și a fost adusă din Ucraina. E o carte din colecție rară despre luptele din trecut.

Cei mai mulți vizitatorii au fost copii însoțiți de părinți și profesori.

fty

„Am cumpărat cartea aceasta pentru ca să pot pune o poză și să fac ramuri din niște materiale. Am multe poze și nu am unde să le pun”, a spus Evelina.

Dacă unii dintre copilași nu au putut fi prezenți la eveniment, părinții s-au ocupat de alegerea unor cărțulii în funcție de vârstă și preferințe.

„Am patru copii și mă interesează cărțile pentru diferite vârste, enciclopedii – să dezvolte memoria și sper să găsesc și cărți cu jocuri interactive pentru copii”, a precizat Tatiana, vizitatoare.

„Este un asortiment mare de cărți. Am venit să aleg ceva pentru copil și am găsit multe cărți noi, în limba engleză, ilustrate frumos, enciclopedii pe care nu le-am găsit în oraș. Prețul mi se pare bun, mai ales că unele edituri au făcut și reduceri”.” a spus Ina, vizitatoare.

gtyuj

Ediția a XXI-a a Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret  se va încheia pe data de 14 mai când va avea loc și festivitatea de premiere a laureaților salonului unde se vor acorda premii ale comitetului de organizare sau oferite de alte instituții.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.