Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  La Chișinău s-a desfășurat Noaptea Europeană a Muzeelor

La Chișinău s-a desfășurat Noaptea Europeană a Muzeelor imprimare

22.05.2017  

Noaptea Europeană a Muzeelor a avut loc sâmbătă seara la Chișinău. Cu această ocazie în capitală s-au desfășurat mai multe activități menite să promoveze valorile culturale și să încurajeze mersul la muzeele din țară.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Pentru a marca cât mai frumos această seară, muzeele din Chișinău au pregătit diverse activități pentru vizitatorii mari și mici. Astfel cei pasionați de istorie și trecut, au avut parte de programe interesante pe tot parcursul nopții.

dfghjkl

La Muzeul Național de Istorie vizitatorii au avut posibilitatea să vadă lucruri istorice inedite precum: „Expoziția de Mașini Retro și motociclete de epocă, proiecţii de film documentar din cadrul Festivalului Internaţional „CRONOGRAF” şi de film animat realizat de Studio „FLORICICA”, ateliere de robotică şi modelism”. Copiii au avut posibilitatea să participe la concursuri de cunoaştere a naturii şi să realizeze puzzle-uri tematice.

yhjukl

„ Vin de fiecare dată la acest eveniment, și mă bucur că organizarea este tot mai bună. Mașinile Retro și motocicletele m-au impresionat cel mai mult”, afirmă Ion , vizitator.

Muzeul Național de Artă a încercat să impresioneze publicul prin expoziția „Bienala Internațională de Pictură”, aceasta reuneşte 164 de artişti plastici din domeniul picturii, reprezentanţi ai 27 de ţări.

jkl

„Am rămas impresionat cu siguranță de armele și de vestimentația pe care o purtau soldații în anii de război. Mi-a plăcut și camera în care este arătat printr-o pictură cu ajutorul diferitor sunete de împușcături, un loc de pe timpul războiului. Cu siguranță este binevenit acest eveniment, dar mi-ar face plăcere să văd atât de mulți oameni și în zilele simple când nu e Noaptea Muzeelor”, afirmă Relu, vizitator.

fghjk

Evenimentul a fost organizat pentru al patrulea an consecutiv, sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova. Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor .  

 Alina Anghel, stragiară

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.