Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Asociația Miorița la Forumul Municipal Intercultural din Lisabona

Asociația Miorița la Forumul Municipal Intercultural din Lisabona imprimare

25.05.2017  

Timp de două zile, pe 20 și 21 mai, Forumul Municipal Intercultural a transformat centrul capitalei portugheze într-un spațiu al dialogului, al dezbaterilor, al reflecțiilor. S-a vorbit despre migrație și diversitatea interculturală, iar Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni din Portugalia „Miorița” a participat și ea la acest forum.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„Totul a început în 2009. Evenimentul - ancora în promovarea interculturală și în acest an a fost un motiv de a ne aduna pe toți, reprezentanți ai diferitor cuturi ai lumii, în una din piețele Lisabonei - capitala unde poți cunoaște, auzi, simți diferite tradiții, ritmuri, arome.

Asociatia Miorita

Timp de două zile, pe 20 și 21 mai, Forumul Municipal Intercultural a transformat centrul capitalei portugheze într-un spațiu al dialogului, al dezbaterilor, al reflecțiilor. S-a vorbit despre migrație și diversitatea interculturală.
Asociatia Miorita, mai 2017
https://goo.gl/b9DWyu
Asociatia Miorita, mai 2017
Lisabona, ca o adevarată Zână, și-a întâmpinat oaspeții împodobită în verde și violet - culoarea ce simbolizează echilibrul între pământ și cer, simțuri și spirit, patimă și inteligență, iubire și înțelepciune. Toate aceste valori au predominat în cadrul acestui bogat și frumos eveniment și acest fapt se datoreaza organizatorilor, care au ales anume perioada când jacarandá e în floare. Totul are o legătură - spirit și materie.
Asociatia Miorita, mai 2017
Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni „Miorița” multumește pe aceasta cale Primăriei Municipiului Lisabona și prietenului Timóteo Macedo, Președintele Asociației Solidariedade Imigrante, pentru invitație, pentru susținere și încrederea acordată.
Asociatia Miorita, mai 2017

Membrii Asociației au cântat și au dansat cu mult foc. Sunt mândră de copii, de părinții acestora, de colegii mei și de toți cei care trăiesc pentru a semăna în jur frumosul, pentru cei ce își iubesc țara și nu uită rădăcinile, pentru cei care știu să respecte și să se bucure de zâmbetul celor din jur, pentru cei ce dăruie Lumină din Lumina Neamului!
Asociatia Miorita, mai 2017
Vor trece ani, iar amintirile vor depăna istorii despre acest grup minunat ce poartă numele Asociația MIORIȚA”, povestește Rodica Gherasim, Președinta Asociației „Miorița” din Portugalia.
Asociatia Miorita, mai 2017 Asociatia Miorita, mai 2017 Asociatia Miorita, mai 2017 Asociatia Miorita, mai 2017 Asociatia Miorita, mai 2017 Asociatia Miorita, mai 2017 Asociatia Miorita, mai 2017
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.