Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Festivalul descOPERĂ – Festival de Muzică Clasică în aer liber, ediția a doua | Invitație pentru presă

Festivalul descOPERĂ – Festival de Muzică Clasică în aer liber, ediția a doua | Invitație pentru presă imprimare

01.06.2017  

Conferința de presă de anunțare a celei de-a doua ediții a Festivalului descOPERĂ – Festival de Muzică Clasică în aer liber de la Butuceni va avea loc vineri, 2 iunie 2017, ora 9.30 - 11.00, la Teatrul de vară, localitatea Butuceni, Rezervația natural - culturală „Orheiul Vechi".

 

 

 

Organizatorii celei de-a doua ediții a Festivalului descOPERĂ – Festival de Muzică Clasică în aer libe și-au propus să delecteze spectatorii cu muzica clasică în aer liber, în cel mai spectaculos loc din Rezervația natural culturală „Orheiul Vechi". În cele trei seri de spectacole, vizitatorii vor avea parte de un program cultural cu muzică clasică, opera CARMEN în patru acte și renumitele piese ale compozitorului Johann Strauss. Toate spectacolele vor avea loc sub bagheta magică a maestrului Friedrich Pfeiffer, Austria.

Unde? Teatrul de vară, localitatea Butuceni, Rezervația natural - culturală „Orheiul Vechi".

Când? Vineri, 02 iunie, ora 9.30 - 11.00

Cine? Festivalul de Muzică Clasică în aer liber - DescOPERĂ este organizat, între 9 și 11 iunie 2017, la Butuceni, Orheiul Vechi, de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" și Filarmonica Naționala „Serghei Lunchevici". Eco-Resort „Butuceni", în parteneriat cu Publicis Moldova, cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare în Republica Moldova și al partenerului strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), și Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida).

Speakerii evenimentului:

Monica Babuc, ministrul Culturii Republicii Moldova

Diana Lazăr, vice-director Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei

Anatol Butnaru, Eco Resort, Butuceni

Friedrich Pfeiffer, dirijor Austria

Svetlana Bivol, director Filarmonica Națională

Notă: Pentru jurnaliștii interesați punem la dispoziția transport, care va porni spre localitatea Butuceni, la ora 08:30, din fața clădirii Casa Presei, str. Pușkin 22.  Vă rugăm să ne anunțați prin e-mail sau la telefon despre intenția de a merge cu transportul oferit, până joi 1 iunie, ora 18:00.

Persoană de contact: Lia Ciutac

E-mail: liaciutac@gmail.com

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.