Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Festivalul Strugurelui la cea de-a V-a ediție

Festivalul Strugurelui la cea de-a V-a ediție imprimare

04.09.2017  

Cei mai dulci și buni struguri sunt expuși în cadrul Festivalului Strugurelui la a V-a ediție.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Strugurelui s-a desfășurat pe 3 septembrie la Cimișlia. În cadrul festivalului au venit peste 30 de producători de struguri de masă, care au participat la mai multe concursuri precum: „Cel mai greu strugure", „Cel mai dulce strugure" și „Cea mai bună prezentare".

Tarabele au fost pline cu struguri de bună calitate, cele mai solicitate soiuri au fost cele de masă, iar agricultorii și-au prezentat produsele și au făcut schimb de experiență, de soiuri și de struguri. Tot aici, a fost prezentat cel mai mare strugure, care cântărește aproape patru kilograme.

În cadrul festivalului a fost organizată o expoziție de struguri și au fost  făcute degustări la Cimișlia, unde s-a desfășurat festivalul dedicat acestor fructe.

Festivalul are ca scop promovarea producătorilor de struguri de masă din Republica Moldova.

Festivalul este organizat de Ministerul Agriculturii, Consiliul raional din Cimișlia și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Struguri.

 Atmosfera a fost încinsă de Formația „Catharsis" și colective artistice din mai multe regiuni ale țării.

Stagiar: Dumitrița Gîrneț

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.