Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Creația arhitecților în pictură și grafică

Creația arhitecților în pictură și grafică imprimare

14.09.2017  

Studenții Facultății de Urbanism și Arhitectură din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (gr. ARH-152), au organizat pe 14 septembrie o expoziţie de pictură şi grafică cu genericul „Și arhitecții pot picta!”.

În incinta Centrului comercial MallDova, la îndemnul şi cu susţinerea lectorului universitar Mariana Handji-Bandalac, 12 studenţi arhitecţi şi-au prezentat stagiul de practică la Desen şi Pictură. Tehnicile utilizate în lucrări sunt cea în ulei şi tehnica cu pix gel. Scopul principal al evenimentului este de-a promova şi susţine tinerele talente.

„Vrem să arătăm că dacă este dragoste şi un pic talent se poate de ajuns la lucrări executate la un nivel foarte înalt. Grupul acesta de studenţi au muncit timp de o vară să realizeze capodoperele, care îi reprezintă pe fiecare în sine, sunt lucrări executate destul de interesant şi ca compoziţie, şi ca tehnică", a spus organizatoarea evenimentului, Mariana Handji-Bandalac.

Sala a găzduit toate creaţiile studenţilor, astfel cei prezenţi s-au putut bucura de întreaga muncă a lor, îndeosebi cei care au acumulat experienţa.

„Mă simt foarte mândră, profesoara este cea care ne-a ghidat să facem compoziţii excepţionale. Studenţii la arhitectură sunt foarte talentaţi şi pot să se exprime prin viziunea ochilor săi", a spus studenta la arhitectură, Elena Rîbac.

Astfel de expoziţie lectorul universitar Mariana Handji-Bandalac organizează anual, iar intrarea este liberă.

Alina Frunza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.