Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Expoziție inedită de fotografie, pe undele muzicii clasice

Expoziție inedită de fotografie, pe undele muzicii clasice imprimare

28.09.2017  

Vezi cum a decurs expoziţia fotografică „Ferestrele vechi din Lyon și Chișinău” din cadrul Muzeului de Istorie a Oraşului Chişinău „Turnul de Apă”. Acest eveniment a fost organizat în perioada 25-28 septembrie, în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului 2017.

În perioada 25-28 septembrie s-a desfășurat Zilele Europene ale Patrimoniului 2017.  Muzeul de Istorie a Oraşului Chişinău - Turnul de Apă a fost gazda unei expoziții fotografice „Ferestrele vechi din Lyon și Chișinău".

„Am hotărât să organizăm această expoziție cu tematica „Ferestrele vechi din Lyon și Chișinău" anume în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, astfel că ne-am îndreptat obiectivul aparatului de fotografiat către aceste ferestre vechi dar cu tematici atât de diferite. Rezultatul ne-a uimit plăcut și pe noi." a precizat directorul general al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță.

La eveniment au asistat înalți oaspeți, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, printre care excelența sa Peter Michalko - șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și excelența sa Pascale Vagogne - ambasadorul Franței în Republica Moldova.

„Vreau să mulțumesc fotografului pentru tandrețea viziunii sale, deoarece i-a reușit ca să ne arate noua străinilor dar și moldovenilor bogăția patrimoniului orașului Chișinău. Este o plăcere deosebită să văd careva asemănări și deosebiri dintre ferestrele acestor două orașe, plus la asta am rămas și impresionat de locația expoziției și de muzica ascultată.", a menționat excelența sa Pascale Vagogne - ambasadorul Franței în Republica Moldova.

„Salut ideea pentru această expoziție, pentru că am amintiri frumoase despre Chișinău, este orașul în care am trăit și întotdeauna am fost uimit de frumusețea clădirilor și ferestrelor de aici. Mă bucur să fiu aici, felicitări organizatorilor și mulțumesc de invitație.", a precizat excelența sa Peter Michalko - șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului de inaugurare a expoziției, cei prezenți au avut posibilitatea de a-și delecta auzul cu muzica clasică care a fost oferită de către elevii Liceului de muzică "Ciprian Porumbescu" din Chișinău.

Fotograful Yves Neyrolles s-a arătat a fi mulțumit de fotografiile realizate, în acest sens a făcut și el la rândul lui fotografii personale pe parcursul expoziției.

Expoziţia fotografică „Ferestrele vechi din Lyon și Chișinău" poate fi admirată timp de o lună în incinta Muzeul de Istorie al orașului Chișinău iar preţul intrării este de 10 lei.

Acest eveniment a fost organizat de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Moldova, în parteneriat cu Asociația Renaissance du Vieux Lyon, Ambasada Franței în Republica Moldova și Muzeul de Istorie al orașului Chișinău.

Reporter: Tatiana Munteanu

Foto: Alexei Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.