Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  „Tandem” - lansat cu somptuozitate la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu”

„Tandem” - lansat cu somptuozitate la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” imprimare

19.10.2017  

Nuvela „Tandem" a Corinei Bezdîga a fost lansată cu mult fast la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu" la data de 18 octombrie.

Evenimentul a debutat cu o scenetă jucată pe versurile cărții, care a transmis puternice emoții, unde au fost implicați Marco Ballerini, Doina Danielean, Corina Frumuzachi, Dorina Gherganov, Anca Ulmanu și Liudmila Belostecinic. Decorul sumbru, rochiile negre mulate ale femeilor și lumânările au creat un cadru romantic zguduitor, care a conturat perfect zbuciumul eului îndrăgostit, iar poziția și privirea fermă a lui Marco a zugrăvit sublim  figura eroului-bărbat din nuvelă.

„Asta mi-am dorit și le mulțumesc tuturor că sunt aici. Cartea conține povestiri, poeme și versuri, se îmbină foarte frumos într-o nuvelă.", a menționat Corina Bezdîga, autoarea „Tandem".

Dansul seducător al unui cuplu a emanat pasiune, iubire și energie. Mișcările erotice, privirile senzuale au lăsat publicul în extaz. Cadrul obscur și provocator a dat impuls viu interpretării unor piese de dragoste în franceză și română de către Tatiana Heghea și Stela Botez.

„Am așteptat cu nerăbdare această lansare, pentru că prima carte "m-a îmbolnăvit de dor". Sceneta și dansul de mai devreme m-au intrigat și mai mult să depăn filele nuvelei, să trăiesc, să iubesc odată cu personajele și să mă bucur de versurile Corinei. Cred că "Tandem" va avea succes printre rândurile femeilor.", a spus Mariana Damian, participantă.

Coperta sumbră și senzuală a reprezentat o enigmă pentru public până la lansarea cărții, chiar dacă se știa că Diana și Marco Ballerini sunt cei care au oferit culoare scoarței.

„Eram cu Corina la un pahar de vin, ca între fete. Mi-a povestit despre carte și venind acasă, ea mă telefonează: M-am gîndit să apari pe coperta cărții mele. Vin acasă și spun: Nu știu cum tu, dar eu voi fi pe coperta unei cărți, și el: Vom fi!", mărturisește Diana Ballerini, femeie de afaceri.

Autoarea a menționat că este recunoscătoare pentru succesele sale profesoarei de limbă și literatură română, primei învățătoare și familiei. La sfârșitul evenimentului scriitoarea a dat autografe și a făcut poze cu publicul.

Această lansare de carte a fost una inedită, întrucît cei prezenți au savurat cocktailurile "fumurii" care erau servite la intrarea în sală.

Corina Bezdîga este o tânără scriitoare din Republica Moldova, stabilită la Brașov, România, care cu un an în urmă a lansat „Bolnavă de dor", ce s-a bucurat de un enorm succes.

 

 

Nina Golban

Foto: Alex Morgoci

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.