Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Un film produs de „Știripozitive.eu” intră în competiție la Festivalul „GREEN FEST” de la Belgrad, Serbia

Un film produs de „Știripozitive.eu” intră în competiție la Festivalul „GREEN FEST” de la Belgrad, Serbia imprimare

Filmul moldovenesc „O zi din viața unei roșii” va fi proiectat la Belgrad la 14 noiembrie 2012

07.11.2012  

Un scurtmetraj produs de „Știripozitive.eu” – „O zi din viața unei roșii” – intră astăzi în competiția Festivalului internațional „GREEN FEST” de la Belgrad, Serbia.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Filmul-metaforă „O zi din viața unei roșii", produs în Moldova, a fost selectat pentru competiția din cadrul Festivalului Internațional de Film „GREEN FEST" de la Belgrad, ce promovează în acest an ecologia urbană. 

„Un țăran culege dimineața roșiile și merge să le vândă în oraș. Merge pe jos fără să se grăbească. Ia un autobuz și în sfârșit ajunge la piață. Aici îl așteaptă răbdători cumpărătorii. O doamnă cumpără un kilogram de roșii și se grăbește acasă la copilul ei. Spală cu grijă o roșie și aici călătoria roșiei ia sfârșit", așa descriu organizatorii filmul de la Chișinău.

http://2012.green-fest.org/GreenFest_program.pdf

Proiecția scurtmetrajului din Moldova este programată pentru 14 noiembrie 2012. Programul complet al Festivalului este AICI.

Filmul „O zi din viața unei roșii" a fost produs de „Știripozitive.eu" în studiourile „URMA ta". La realizarea filmului au participat: Ștefan Pașcan, Steluța Andrei, Bianca și Mihai Tănase, Marin Zbârnea, Maximus. Regie: Grigore Bechet. Imagine: Eugeniu Popovici. Contribuție: Gospodăria țărănească „Andrei Ciumac", Standart Impex. În timpul filmărilor nu a avut nimeni de suferit, cu excepția a trei roșii, pentru că au fost trase 3 duble.

Festivalul cinematografic „GREEN FEST" de la Belgrad, Serbia, este un festival internațional de film, organizat anual ce promovează protecția mediului, ediția din acest an fiind dedicată ecologie urbane. În ultimii doi ani, la „GREEN FEST" au fost proiectate peste 130 de filme din 25 de țări și au fost acordate 15 premii și 6 mențiuni speciale.    

Filmul „O zi din viața unei roșii" poate fi vizionat AICI.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.