Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Federația Dansului Modern și de Estrada din Moldova a sărbătorit 15 ani de activitate

Federația Dansului Modern și de Estrada din Moldova a sărbătorit 15 ani de activitate imprimare

16.11.2017  

La data de 12 noiembrie, Federația Dansului Modern și de Estrada din Moldova au organizat un campionat cu ocazia jubileului a 15 ani. În cadrul evenimentului au fost prezente peste 50 de echipe din toate colțurile Republicii.

Dansul reprezintă una dintre cele mai vechi forme ale artei. Acesta este un poem în care fiecare mişcare este un cuvânt, o trăire, o emoție redată în pași. Unul dintre obiectivele  evenimentului, care a adunat tineri începând cu vârstele cuprinse între 3  și 35 de ani , a fost depistarea nivelului de pregătire a concurenților care vor participa ulterior la Campionatul Mondial de dans.

„Astăzi în cadrul evenimentului avem participanți din toată Republica, chiar și din   Găgăuzia sau Transnistria. Campionatul de astăzi este ocazional întrucât anul acesta in luna octombrie Federația a împlinit 15 ani de activitate și cu acest prilej ne-am gândit să organizăm această competiție. De fapt Federația organizează anual campionate naționale și cupa Moldovei la dans modern, dar în acest an ne-am gândit să facem o competiție în plus care să fie în cinstea aniversării  iar în primăvară vom face un concert jubiliar la Palatul Național", a declarat Președintele Federației, Dasiul Victoria.

Unii antrenori susțin că din cauza programului încărcat pe care îl au tinerii, pregătirile au durat foarte puțin timp întrucât aceștia abia s-au întors de la Festivalul de dans din Ucraina. Alții însă s-au antrenat destul de mult pentru a se prezenta în fața juriului.

„ Pregătirile ne-au luat destul de mult timp, este mai greu atunci când lucrezi cu copii pentru că trebuie să îi pregătești în fiecare zi, și să faci astfel încât programul lor zilnic să nu fie prea încărcat deoarece s-ar putea plictisi " a spus Viorica Ignat, antrenor.

Tensiunea și emoțiile n-au încetat până în momentul în care nu s-au spus rezultatele juriului. Spre finalul campionatului s-au dovedit a fi mai multe echipe participante pe locul întâi, doi și trei.

Amintim ca Campionatul Național de Dans Modern și de Estrada va avea loc pe data de 20-21 ianuarie unde sportivii noștri vor avea posibilitatea să se afirme iar ulterior cei mai buni vor fi selectați pentru Campionatul Mondial.

Dumitrița Zgârcu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.