Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Dialog între studenții români și moldoveni despre cinema și media

Dialog între studenții români și moldoveni despre cinema și media imprimare

24.11.2017  

La 21 noiembrie, departamentul de Cinematografie și Media al Facultății de Teatru și Televiziune de la Universitatea Babeș Bolyai, în colaborare cu Biblioteca Municipală Bogdan Petriceicu Hașdeu a organizat evenimentul Dincolo de ecran: Scenariul & Regia, în care a avut loc o discuție dintre studenții români și moldoveni despre cinema și media.

Dialogul a avut loc pe skype, iar studenții din anul II de la Filmologie și CFM (Cinematografie, Fotografie, Media) au prezentat prin expuneri dinamice elementele ce stau la baza procesului de creație al unui text dedicat ecranului (scenariu), precum și felul în care regia conferă formă materială cuvântului și context vizual ideilor scenaristice.


Mihaiela Ilea, una din organizatoarele evenimentului, a relatat: ,,E o premieră absolută pentru noi, suntem fericiți că am putut împărtăși cu colegii din Republica Moldova experiențele noastre și am reușit să motivăm studenții noștri să muncească mai mult. A fost un dialog productiv și speram să ne revedem în curând".

De asemenea, au fost prezentate și interviuri realizate de studenți cu scenariști și regizori consacrați, în care aceștia au expus păreri despre scenografie, despre experiența acestora, exemple de filme realizate de studenți precum și discuții și dezbateri despre cinema și media din România și Republica Moldova.

Studenții au relatat despre programul lor universitar, despre proiectele realizate și au arătat studenților din Moldova unele dintre acestea.

Andrei Vătăjelu, student la filmologie, a spus: ,,Toate eforturile noastre nu sunt în zadar, acest eveniment ne-a dat ocazia să împărtășim experiența noastră cu cei de peste Prut".

Este pentru prima oară când are loc o astfel de colaborare dincolo de ecrane la Biblioteca Municipală, însă organizatorii evenimentului au promis că vor mai încerca să realizeze astfel de întâlniri dintre studenții din Republica Moldova și cei din România.

Rossiana Vasiloi

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.