Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei și-au deschis larg ușile

Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei și-au deschis larg ușile imprimare

24.11.2017  

Pe 23 noiembrie a fost dat startul primului eveniment de film național din Republica Moldova: „Zilele filmului moldovenesc la Orhei”.

Cinefilii din întreaga țară au fost prezenți la Gala de Deschidere a evenimentului, împreună cu cineaștii consacrați din țară, printre care Valeriu Jereghi, președintele Centrului Național de Cinematografie și Valentina Iusuphodjaev, producătorul filmului „Afacerea Est" - unul dintre filmele proiectate în prima zi a acestui eveniment.

În cadrul Zilelor Filmului Moldovenesc la Orhei, se proiectează 29 de producții autohtone care încă nu au fost văzute de publicul larg din Republică și care cu siguranță vor fi apreciate de spectatori.

În urma proiecțiilor, publicul a avut ocazia să participe și la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu cineaștii prezenți în sală.

Următoarele zile  de proiecții vin cu o serie de filme contemporane, dar și câteva producții din arhiva națională.

Cei care vor fi prezenți la eveniment vor avea ocazia pe parcursul următoarelor 3 zile să discute cu regizorii filmelor și să cunoască procesul de lucru și de creație a unui film authton, direct de la creatorii lor.

Evenimentul este organizat în premieră de „Asociația Consumatorilor de Artă", YOUBESC CREATIVE INSTITUE și Consiliul Raional Orhei, cu suportul financiar al Centrului Național de Cinematografie și Ambasada SUA în Moldova.

Partener media general: Afisha.md

Parteneri: Serviciul Tineret și Sport din cadrul Consiliului Raional Orhei; Secția Cultură din cadrul Consiliului Raional Orhei; Play.md; Simpals ; Centrul de Tineret Orhei; Moldcell; IN AGENCY; Shepherd Company, Asociaţia Obştească Uniunea Cineaştilor din Republica Moldova; MediaShow Group; COR - Asociația Companiilor Creative din Moldova; CINEHUB.MD; Studioul Moldova-Film; AQA Logistics.

Parteneri media: Orheianca.eu; Radio Orhei; Opinia Liberă, realitatea.md; Unimedia portal de ştiri; Deschide.MD; ZUGO; diez; Canal Regional, Agora.md, Ziarul de Gardă, Ea.md; Locals.md.

Eveniment recomandat de KinoPOP.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.