Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Universitatea de Stat din Moldova şi-a desemnat Oratorul

Universitatea de Stat din Moldova şi-a desemnat Oratorul imprimare

18.12.2017  

La data de 14 decembrie a avut loc finala concursului „Oratorul USM 2017. Evenimentul, organizat de Autoguvernarea Studenților Universității de Stat din Moldova și-a desemnat câștigătorii sub egida juriului format din: Tamara Berzoi, Dorina Arsene și Dumitru Rău ( câștigătorul ediției precedente).

Cinci studenți ai Universității de Stat din Moldova  au luptat pentru titlul „ Oratorul USM 2017". Etapa finală a concursului s-a desfășurat în două probe.  În cadrul primei probe, finaliștii au avut de ținut un discurs, pregătit din timp, pe tema ,,Eu- studentul". Pentru discurs, fiecărui participant i s-a oferit 5-7 min. A doua probă a fost cea improvizată, unde fiecare concurent a avut de continuat o frază propusă de organizatori, în 1-2 minute.

Jurații susțin că a fost destul de greu să desemneze câștigătorul deoarece cu toții au fost foarte buni.

„M-a bucurat faptul că studenții au fost activi și că cei ce au participat au făcut acest lucru nu pentru a câștiga un loc  ci pentru a se controla pe sine, pentru a vedea de ce sunt capabili și în același timp mi-a plăcut că au lipsit emoțiile, sau cel puțin au reușit să le ascundă foarte bine"  a spus Tamara Berzoi, jurat.

Trofeul pentru cel mai bun „Orator USM 2017" a fost oferit Carinei Zatic, studenta anului  III la facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

„Cu siguranță a fost o provocare pe care am acceptat-o fără rezerve, întrucât arta oratoriei este un teren atât de drag mie. Un bun orator trebuie să știe să pună frumos subiectul lângă predicat, tot el trebuie să mai și ofere emoție, pentru că astfel suntem construiți, noi, oamenii. A fost o plăcere să dau curs acestei provocări, iar titlul pe care l-am obținut a făcut să-mi coloreze și mai mult acest decembrie. În cele din urmă, în fiecare dintre noi zace un orator nedescoperit, totul pornește de la „șoaptă", tot ceea ce trebuie să facem este să-l lăsăm sa-și spună povestea" a menționat câștigătoarea concursului, Carina Zatic.

Pe locul II s-a clasat: Olimpiada Zmeu anul I, Facultatea de Matematică și Informatică  iar pe locul III-Iurie Paladi Facultatea de Drept . Toți participanții au fost premiați cu  diplome de merit și medalii, iar câștigătoarea concursului s-a ales cu un trofeu și un premiu bănesc.

Amintim că concursul „Oratorul USM 2017" este organizat de către Autoguvernarea Studentilor Universității de Stat din Moldova.

Dumitriţa Zgârcu

 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.