Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) Mesajul renumitului bucătar francez, Marc Foucher, care vine în Moldova să pregătească o cină de Ziua Europei

(Video) Mesajul renumitului bucătar francez, Marc Foucher, care vine în Moldova să pregătească o cină de Ziua Europei imprimare

07.05.2018  

Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, Meilleur Ouvrier de France, care vine în Moldova să pregătească de Ziua Europei o cină în aer liber la Castel MIMI, a dezvăluit câteva dintre bucatele care vor fi servite pe 9 mai 2018. Înainte de asta însă a transmis un mesaj video.

„Bună ziua. Numele meu este Marc Foucher. Sunt bucătar-șef, Meilluer Ouvrier de France, membru al Academiei Culinare Franceze și, de asemenea, companion la Tour de France", afirmă în mesajul video transmis din Franța renumitul bucătar Marc Foucher, care vine, de Ziua Europei, să pregătească o cină în aer liber, la 9 mai 2018, la Castel MIMI.

„Timp de peste 45 de ani am obținut o experiență culinară în timpul călătoriilor mele în Rusia, Suedia, Spania, Germania și în Vietnam.

Iar în aceste zile voi descoperi Republica Moldova. Și este o plăcere să împărtășesc cunoștințele și experiența mea și să învăț, bineînțeles, de la dumneavoastră", spune Marc Foucher, care deține titlul de Meilleur Ouvrier de France și de membru titular al Academiei Culinare Franceze.

„Vom organiza la 9 mai o cină unde voi avea plăcerea să vă propun să descoperiți rețete gastronomice. De asemenea, bucatele vor fi armonizate cu vinurile „Castel MIMI".

„Acest eveniment, în parte, interesant, în parte, bogat, se va desfășura în aer liber la Castel MIMI și sunt bucuros că vom împărtăși împreună acest moment.

Vă invit să participați și să petrecem împreună clipe minunate!", afirmă renumitul bucătar francez în ajunul vizitei sale în Republica Moldova. 

• Mere Granny Smith cu tăiței din gălbenuș de ou cu anason

• Fileu de piept de rață cu pere infuzate în vin picant

• Quenelle de tomate cu sos de roșii și ardei gras

• Șalău în ulei cu sparanghel și usturoi dulce

• Albuș de ou bătut cu căpșună, piper Fukuoka, mentă și ghimbir

• Rață tânără cu morcov galben și mov

Dacă sună atât de delicios, oare ce cuvinte și exclamații vom găsi pentru gustul și savoarea acestor bucate?

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.