Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Şase medalii pentru tinerii atleţi moldoveni la concursul internaţional MLADOST (Bulgaria)

Şase medalii pentru tinerii atleţi moldoveni la concursul internaţional MLADOST (Bulgaria) imprimare

14.05.2018  

Delegaţia FAM la concursul internaţional de atletism pentru juniori MLADOST, care s-a ţinut pe 12 mai a.c. în or. Ruse din Bulgaria, a constat din şase atleţi şi un antrenor (Vadim Hranovschi).

Doi atleţi au câştigat aurul în probele lor, iar ceilalţi patru - argintul. Cinci sportivi au reuşit noi performanţe personale. Astfel, talentata şi promiţătoarea aruncătoare a greutăţii Nina Capaţina a obţinut un rezultat de 17,79m, iar Oleg Grigoriţa - participant la concursul de sărituri în înălţime - a cucerit ştacheta de 185cm. Aceste rezultate le-au asigurat primul loc în clasament. 

Medalii de argint au câştigat Carolina Vasilachi la aruncarea suliţei (42,55m), Adrian Iordan la 400m (50 sec 85), Nicolae Popa la 1500m (4 min 8 sec 86) şi Vadim Luţa la aruncarea greutăţii (15,11m).

La competiţii au luat parte tineri sportivi din Bulgaria, România, Republica Moldova şi Ungaria. Atleţii au obţinut experienţă competiţională şi au mai parcurs o etapă în selecţia către Campionatul Europei pentru juniori (Gyor) din această vară şi Jocurile Olimpice ale Juniorilor (Buenos Aires), care vor încheia principalele starturi ale sezonului 2018.

Deplasarea la concurs a fost sponsorizată de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv. 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.