Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Locul I şi Cupa prestigiosului concurs Internațional de pian din Italia „Città di San Donà di Piave”, câştigate de Catherine de Caraman

Locul I şi Cupa prestigiosului concurs Internațional de pian din Italia „Città di San Donà di Piave”, câştigate de Catherine de Caraman imprimare

24.05.2018  

Pianista Catherine de Caraman, în perioada 15 - 20 mai 2018, a participat la un nou concurs în Italia, unde a şi obţinut locul I și Cupa concursului Internațional de Pian „Città di San Donà di Piave”.

Pianista de doar 8 ani, supranumită în Europa ca „Micul Mozart din Moldova", a concurat cu aproximativ 200 de pianiști din 27 țări. Aceasta este eleva Liceului Republican de Muzică Ciprian Porumbescu din Chişinău.

„Acest concurs a fost la mine al 9 -lea la număr, după Paris, Moscova, Cannes, Nice, Iași, Nicosia, Marseille. De data această practic nu am avut emoții înainte de ieșire pe scenă. Am cîntat pe o scenă foarte frumoasă în TEATRO METROPOLITANO ASTRA. Încă odată mi-am reconfirmat că sunt una ditre cele mai bune pianiste de vârsta mea, din Europa și în lume. Am fost fericită să câştig punctaj maxim de la juriul internațional. Am câștigat pe merite.”, menţionează pentru Stiripozitive.eu, pianista Catherine de Caraman.

Participarea pianistei si profesoarei de pian la concurs a fost organizată sub egida Președintelui Republicii Moldova și cu sprijinul Fundaţiei „Din Suflet”. 

La gala concertului prezentă a fost şi Ambasadoarea Stela Stîngaci, care a adresat felicitări și mulțumiri pianistei Catherine de Caraman, familiei sale și profesoarei Larisa Jar, datorită căror imaginea Republicii Moldova creşte semnificativ în plan internaţional la capitolul promovare.

De asemena, Stela Stîngaci a purtat discuții cu Directorul Concursului Francesca Vidal și cu Primarul or. San Donà di Piave Andrea Cereser care, l-a rândul lor, au exprimat aprecieri pentru nivelul reprezentării Republicii Moldova la eveniment.

Concursul s-a desfăşurat la cea de-a 6-a ediție. 


Sursă: Ambasada Republicii Moldova în Italia 


 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.