Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Foto) Rafturile Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova s-au completat, astăzi, încă cu peste 1600 de titluri

(Foto) Rafturile Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova s-au completat, astăzi, încă cu peste 1600 de titluri imprimare

25.05.2018  

Ambasada Italiei în Republica Moldova a organizat, astăzi, Ceremonia de donație de carte către Biblioteca Națională a Republicii Moldova, acțiune realizată cu sprijinul Excelenței Sale, Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova.

Această faptă generoasă, care a cuprins peste 1600 de titluri, a venit din partea doamnei Roberta Alberotanța, fost director al Institutului Cultural Italian cu o dedicație postmortem pentru prietena sa, jurnalista Elena Doni.

Transportul cărților din Italia în Republica Moldova s-a realizat grație eforturilor Camerei de Comerț Italo-Moldava.

Elena Pintilei, directorul genral al BNRM spune că „Donația de carte italiană va permite utilizatorilor bibliotecii să-și aprofundeze cunoștințele lingvistice și culturale, precum și va favoriza promovarea  valorilor și  civilizației italiene.”

La eveniment au participat Excelența Sa, Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova, Directorul Bibliotecii Naționale  Elena Pintilei, Donatoarea colecţiei de cărţi Roberta Alberotanza, Secretarul General al Camerei de Comerț Italo-Moldave Eleonora Pripa și Consilierul Camerei de Comerț Italo-Moldave Pasquale De Gregorio.

Partea artistică a fost susținută de către profesorii și elevii liceului „Dante Alighieri” și de către studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, care au delectat oaspeţii cu opere de autori italieni.

La fel, partenerii evenimentului CAFFE' MOLINARI şi RADAELLI au venit cu cafea și biscuiți pentru publicul prezent.

 

Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.