Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Seara filmului moldovenesc la Viena

Seara filmului moldovenesc la Viena imprimare

11.10.2018  

Chiar dacă sunt departe de casă, moldovenii nu uită niciodată de unde au pornit și cu fiecare ocazie, arată lumii frumusețea plaiului natal: acesta a fost laitmotivul unor evenimente recente de la Viena, printre care și „Seara filmului moldovenesc”.

Recent, în inima Vienei a avut loc o acțiune care a făcut posibil ca o părticică din sufletul Moldovei să ajungă în inima vienezilor, iar evenimentul a fost organizat de către Asociația „Pro Moldova".

În cadrul „Serii filmului moldovenesc", care s-a desfășurat la FIVE PLUS Art Gallery din Viena, a fost prezentată pelicula „Ce lume minunată", regizată de Anatol Durbală, care a fost premiată la diferite festivaluri de film internaționale.

Evenimentul a fost deschis de către Viavinum, cu o prezentare și degustare a vinului moldovenesc. Publicul și presa vieneză au fost captivați de calitatea filmului moldovenesc prezentat, rezumând aprecierea sub titlul „Moldawien und Wien - What a wonderful world!" (Moldova și Viena - Ce lume minunată!) și oferind filmului calificativul: „Excelent!".

„Seara filmului moldovenesc" a reușit să pună în evidență producția de film din Republica Moldova și să creeze o punte culturală moldo-austriacă.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.