Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Eveniment consacrat limbii române în contextul Zilei Europene a Limbilor în Austria

Eveniment consacrat limbii române în contextul Zilei Europene a Limbilor în Austria imprimare

11.10.2018  

Un eveniment inedit a fost organizat în capitala Austriei de către Centrul Lingvistic al Universității din Viena, cu genericul „Europäischer Tag der Sprachen“ - „Ziua Europeană a Limbilor”, având ca scop promovarea diversității lingvistice și culturale a Uniunii Europene.

Cu sprijinul și susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Austria, Biroului Relații cu Diaspora, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova în premieră, ca promotor al limbii române, alături de România, la evenimentul „Europäischer Tag der Sprachen" - „Ziua Europeană a Limbilor" a participat și Republica Moldova, reprezentată de către Asociația „ProMoldova".

Standul limbii române a fost unul dintre cele mai atractive pentru publicul numeros, care a manifestat interes pentru limba și cultura noastră. Impresionați de aranjamentul care a accentuat cultura moldovenească și seduși de bucatele tradiționale și vinurile bune, li s-a intensificat vizitatorilor curiozitatea de a cunoaște cât mai multe despre Republica Moldova dar și de a lua parte la cele doua workshop-uri de limba română, susținute de Oana Hodirnau, profesoara de limba română-germană în cadrul Centrului de Limbi Străine al Universității din Viena.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ambasadei Republicii Moldova în Austria și reprezentanți ai conducerii Universității din Viena. 

„Evenimentele din luna septembrie, au o deosebită semnificație pentru noi. Acest fapt a oferit ocazia Asociației „ProMoldova" de a scoate în evidență și de a face cunoscută publicului austriac arta, tradiția și cultura moldovenească. Reușita acestei participări a adus cu sine și invitația de a lua parte la acest eveniment în anul următor. Conaționalii noștri s-au dovedit ca de fiecare dată, foarte solidari și de ajutor, făcând posibil de a prezenta Republica Moldova demn în Viena. Mulțumim tuturor care s-au implicat și au pus suflet pentru ca un „colț" din inima Moldovei să fie adus în inima Vienei", a afirmat Ludmila Sîrbu, Președinta Asociației „ProMoldova", Ambasadoare pentru Integrare în orașul Viena, Austria.

Aliona Purci

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.