Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) „Dați totul la o parte ca să văd”: antologia versului brut al lui Eugen Cioclea

(Video) „Dați totul la o parte ca să văd”: antologia versului brut al lui Eugen Cioclea imprimare

12.10.2018  

La data de 11 octombrie 2018, la Librăria din Centru a fost lansată antologia „Daţi totul la o parte ca să văd” cu poemele lui Eugen Cioclea, alese de Emilian Galaicu-Păun. Este o carte omagiu, adusă nonconformistului Eugen Cioclea, iar ediția face parte din „Cartier de colecţie”.

Printre cei prezenţi la lansarea antologiei „Daţi totul la o parte ca să văd” cu versuri de Eugen Cioclea s-a aflat nu doar admiratori ai versurilor sale, dar şi cei care l-au cunoscut pe omul din spatele cuvintelor.

Emilian Galaicu-Păun, Vsevolod Ciornei, Mihai Fusu, Lucia Ţurcanu, Andrei Sochircă, Alexandru Pleşca, Laura Cioclea au făcut omniprezenţă personalitatea autorului prin puterea versului său. Fiecare dintre vorbitori a împărtășit o istorie de viață despre omul-Eugen Cioclea, prietenul-Eugen Cioclea şi tatăl-Eugen Cioclea.

A fost şi este un poet al poporului, iar operele sale sunt actuale şi pline de verticalitate şi la momentul de faţă, au remarcat vorbitorii. Astfel participanţii evenimentului nu au ezitat în a procura antologia „Daţi totul la o parte ca să văd”.

Lansarea antologiei „Daţi totul la o parte ca să văd” urmează a fi succedată şi de alte evenimente care au scopul de a promova creaţia „celui mai trist poet din Europa”.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.