Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) Vocea femeilor se poate face auzită și prin artă: expoziția „Art of Painting” de Adriana Luca

(Video) Vocea femeilor se poate face auzită și prin artă: expoziția „Art of Painting” de Adriana Luca imprimare

15.10.2018  

Adriana Luca este o tânără din Moldova care demonstrează că vocea femeilor se poate face auzită și prin artă, folosind diplomația populară. Adriana Luca care este una dintre participantele la Academia de Liderism Feminin, a vernisat recent în Grădina Publica Ștefan cel Mare și Sfânt o expoziție de pictură despre care spune că a fost „un vis care s-a împlinit”.

Oameni, chipuri și suflete sunt elementele-cheie ale expoziției „Promovarea creației artistice: Art of Painting”, vernisată de tânăra artistă Adriana Luca de Ziua Chișinăului

„Art of Painting este arta sufletului, arta minții creatoare, arta celor ce iubesc frumosul în mii de culori. Art of Painting este locul pentru toți iubitorii de artă, care doresc să achiziționeze lucrări de pictură” - acesta este mesajul expoziției.

Scopul evenimentului a fost de a promova diplomația culturală cu ocazia Zilei orașului Chișinău, cu invitarea publicului larg care prețuiește creația artistică.

„Artista Adriana Luca pune multă dragoste în tot ceea ce face, iar fiecare tablou parcă prinde viață. Adriana este artista care, așa cum afirmă o Alexandra Mihalache, o vizitatoare a expoziției, „dezvelește culoarea imaginației, având imaginația culorii".

Prin asemenea evenimente culturală femeile își pot face vocea auzită.

Adriana Luca este una dintre participantele la Proiectul „Women 4 Leadership”, realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, în parteneriat cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) în Moldova și cu sprijinul Guvernului Suediei.

Reporter: Cristina Stolearenco

Video: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.