Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Lectură și valori pentru diaspora elenă

Lectură și valori pentru diaspora elenă imprimare

29.11.2018  

Pe 27 noiembrie Uniunea Moldo-Elenă „Alexandru Ipsilantis” în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Grecia, au lansat un nou proiect, „Biblioteca comunității noastre”.

 

Evenimentul a fost organizat în incinta ambasadei în prezența Corpului Diplomatic, a membrilor comunității diasporei din Atena și prietenilor eleni interesați de proiect.

Ambasadorul Republicii Moldova în Grecia, Anatol Vangheli, a adresat felicitări și apreciere Uniunii, în special coordonatorului proiectului Svetlana Lisagor Vergis, pentru această idee și pentru munca depusă. Participanții au fost încurajați să genereze cât mai multe idei, iar Ambasada va oferi tot suportul necesar pentru implementarea acestora. „Sprijinim propunerea ca proiectul «Biblioteca comunității noastre» să fie promovat de către diasporă și în alte țări”, a menționat ambasadorul.

În același context, ambasada a oferit un set de cărți Bibliotecii comunității noastre, astfel fiind promovată și acțiunea de donații pentru biblioteca nou lansată. În cadrul evenimentului, Svetlana Lisagor Vergis, coordonatoarea proiectului, a făcut o prezentare minuțioasă a planului de funcționare și a paginii on-line a bibliotecii.

De asemenea, au fost expuse scopurile și obiectivele proiectului, printre care:

-          oferirea de cărți membrilor diasporei, pentru valorificarea timpului personal;

-          convingerea diasporei că biblioteca poate fi un sprijin în dezvoltarea personală și de menținere a legăturii cu limba maternă;

-          cunoașterea, păstrarea și valorificarea tradițiilor și culturii naționale;

-          punerea la dispoziție a locurilor de întâlnire/interacțiune pentru diasporă și prietenii comunității;

-          proiectarea și derularea acțiunilor culturale care definesc lectura ca valorificare a timpului și personalității;

-          valorificarea conținutului bibliotecii (cărți, broșuri, reviste, ziare, tablouri ș.a.) prin organizarea și susținerea unor întâlniri, cenacluri, șezători, dezbateri și analize, prezentări a cărților citite, referire la autorii cărților ș.a.

Beneficiarii și grupul țintă a proiectului sunt copiii și părinții din diaspora stabilită în regiunea Attika.

La moment, biblioteca dispune de peste 140 de cărți, colecții și volume pentru toate vârstele, dicționare, albumuri etnografice, reviste, broșuri, CD-uri, DVD-uri, (pentru mai multe detalii accesați: Facebook – Biblioteca comunității noastre).

Este al doilea proiect realizat din acest an de către Uniunea Moldo-Elenă „Alexandru Ipsilantis”, primul fiind „Săptămâna cinematografiei moldovenești la Atena” și urmează cel de-al treilea proiect în premieră „Teatrul de animație - păpușile care spun povești”, din 2 decembrie 2018.

Uniunea de prietenie Moldo-Elenă „Al. Ipsilantis”, Atena 2018.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.